Kunstneren avslører: Derfor «korsfestet» han Listhaug

Malte korsfestet Sylvi Listhaug på vegg i Bergen.

VEGGMALERI: Natt til andre påskedag har gatekunstneren AFK malt et veggmaleri av Sylvi Listhaug på hjørnet mellom Hans Holmboe gate og Fosswinckels gate i Bergen. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
VEGGMALERI: Natt til andre påskedag har gatekunstneren AFK malt et veggmaleri av Sylvi Listhaug på hjørnet mellom Hans Holmboe gate og Fosswinckels gate i Bergen. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag dukket det opp et veggmaleri med Sylvi Listhaug som motiv på en vegg i Bergen. På bildet er den tidligere justisministeren korsfestet.

Bildet er signert av gatekunstneren AFK artworks. På Instagram har gatekunstneren titulert bildet «Making a martyr».

Listhaug er tilsynelatende malt som Jesus med en tornekrone på hodet. Ved beina hennes er det stilt opp mikrofoner ved siden av en rekke roser.

Verket har kunstneren kalt «Making a martyr - distracted by polarization». I en epost til Dagbladet avslører kunstneren AFK tankene bak maleriet.

- Mens vi krangler oss i mellom, mister vi de hendelsene som har ført oss hit ut av syne, skriver vedkommende, som har valgt å ha skjult identitet.

- Hvor kunne vi ha vært, om vi diskuterte årsakene som ligger bak tvungen migrasjon i stedet for dehumanisere innvandrere for å lindre vår egen samvittighet, spør kunstneren, og avslutter:

- Hat kan ikke bekjempes med hat!

«Min kamp»

Slagord som «mass surveillance», «free Palestine», «hunger» og «Jemen» er malt i bakgrunnen. I tillegg står det teksten «min kamp» på figurens mage.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer