Kunstsensur eller norsk lov?

Mens Bård Nylund (28) ikke er i tvil om at han skal bli sjef når han er ferdig med studiene, synes ikke Cecilie Holm (24) det frister i det hele tatt.

I forbindelse med utstillingen «Afrika i Oslo», har Samtidsmuseet hengt opp et afrikansk flagg på den offisielle flaggstangen. Statsbygg har bedt om at det blir fjernet. Det er bare det norske flagget som skal henge ved offentlige bygg, sier Statsbygg til Dagbladet.no. Kurator Stina Högquist mener Statsbygg bedriver kunstsensur.

Fra Dagbladet.no

«Jeg forstår at mange synes det er helt greit å henge opp et utenlandsk flagg foran et museum, men ikke foran Stortinget eller Slottet. Men loven sier at alt er forbudt. Den burde kanskje være mer nyansert, men jeg vil ikke være enig i at den er latterlig.

Tjalve«Sett opp en flaggstang to meter til siden for den offisielle. Statsbygg blir sikkert sure, men kan da gjøre lite.

Espen Klem«Mener jeg så svastikaen på stortingsbygningen i forbindelse med innspillingen av Max Manus filmen.

Teekay«Loven som tas i bruk her vil vel medføre at hvis en utlending vinner på en arena, f.eks. en russer, må man heise det norske flagget ved seiersseremonien.

OL«Jeg tror slikt dilettanteri som dette bare skaper irritasjon og forakt. Jeg foreslår at vi bruker et annet ord enn kunst på sånt som dette.

AvisleserX«Hadde det vært et arabisk flagg hengende der, så skal jeg vedde på at denne debatten hadde vært langt mer aktiv.

Jau