Kunstverket ble for drøyt

Kunstverket til Sindre Goksøyr ble for drøyt for arrangøren Street Art Oslo.

PASSENDE?: Slik ville kunstverket til Sindre Goksøyr blitt seende ut på Grünerløkka. Foto: Sindre Goksøyr / Google Maps.
PASSENDE?: Slik ville kunstverket til Sindre Goksøyr blitt seende ut på Grünerløkka. Foto: Sindre Goksøyr / Google Maps. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslos første årlige gatekunsfestival «Løkka-Lykke» arrangeres fra 21.-27. juni. Et av kunstverkene som skulle stilles ut var fra kunstneren Sindre Wexelsen Goksøyr. Verkene har et seksuelt uttrykk, og ifølge Goksøyr var dette bestillingen han fikk fra arrangørene.

- De hadde sett noe jeg hadde på Ekely der jeg lagde en seksualisert versjon av et kunstverk til Munch. De ønsket å være seksuelt inkluderende. Ifølge James Finucane i Street Art Oslo var kirken ved siden av et av de første kirkesamfunnene som var inkluderende for homofili. Det ble brukt som en av årsakene til at de ønsket et seksuelt inkluderende kunstverk fra meg på veggen, sier Goksøyr til Dagbladet.

Avisa Oslo omtalte saken først.

«Uskyldige greier»

Verket som arrangørene hadde sett kalte Goksøyr for «Menneskeberget», og har et seksuelt innhold. Kunstverket han skulle ha med i «Løkka-Lykke» har også seksuelt innhold. Det mente arrangørene var for drøyt.

På Facebook mandag skrev Goksøyr: «Men da jeg leverte dette motivet fikk jeg beskjed om at de trodde dette var litt mer enn hva Oslos befolkning var klar for. Frykt for klager og VG-oppslag og sånn! Litt rart synes jeg, da dette jo er rimelig uskyldige greier».

- Min reaksjon var at det ville være bra å få oppmerksomhet, sier Goksøyr.

- Vil gjerne ha verket et annet sted

James Finucane i Street Art Oslo har hatt dialog med Goksøyr. Til Avisa Oslo sier han at det i dialog med gårdeier og nabolaget ble bestemt at en annen kunster skulle ha kunsten på veggen. Han utelukker likevel ikke muligheten for at Goksøyr kan få stilt ut verket et annet sted i Oslo.

- Vi vil gjerne ha verket hans et sted hvor det er mer velkomment. Jeg synes Sindre gjør en viktig jobb. Fra et kunstnerisk synspunkt elsker jeg verket, men det er ikke bare opp til meg. Å ha et bilde av et par som omfavner hverandre, spesielt etter pandemien, er sterkt.

KUNSTNER: Til tross for at kunstverket til Goksøyr ikke kunne bli oppført på Grünerløkka, er både han og arrangørene åpne for at det plasseres et annet sted i Oslo. Foto: Privat.
KUNSTNER: Til tross for at kunstverket til Goksøyr ikke kunne bli oppført på Grünerløkka, er både han og arrangørene åpne for at det plasseres et annet sted i Oslo. Foto: Privat. Vis mer

- Veldig hyggelig

For Goksøyr sier han at det er veldig hyggelig og vil gjerne samarbeide med arrangørene om en annen vegg om det blir aktuelt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer