Kupp i Las Vegas

Den opprinnelige «Ocean\'s 11» er ute på DVD. Les anmeldelsen.

Med norske tekster og ekstramateriale: Her er den opprinnelige «Ocean\'s Eleven», med Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr. og Peter Lawford - dessuten Shirley MacLaine i en uregistrert birolle som full dame. Med andre ord så godt som hele det opprinnelige rat pack, gjengen som herjet mer eller mindre påseilet omkring i Hollywood både privat og på diverse filmsett på tidlig 60-tall.

I forhold til 2002-versjonen av samme film (regi: Stephen Soderbergh) er denne filmen langsommere og har et mye enklere plot. Men den er samtidig elegant på en dvelende måte, sterkt besatt til minste birolle og inneholder strålende replikkvekslinger, lekker musikk av Nelson Riddle, den whisky-smektende Dean Martin som lounge-artist og en avslutning som er blitt legendarisk i all sin lattervekkende tristesse. Filmen er dessuten oppbygd som en klassisk kuppfilm og som sådan en klassiker.

På et sidespor kommenterer Frank Sinatra og Angie Dickinson hele filmen. De to fins også i et opptak fra «The Tonight Show». Sjarmerende typer med en definitiv modningskvalitet.

Filmer med the rat pack:

«Sergeants 3» (1962)

Rottegjengen raver rundt i Det ville vesten.

«Four For Texas» (1963)

Mer vill vest, med Sinatra & Martin m/Charles Bronson, Anita Ekberg og Ursula Andress i biroller.

«Robin and the Seven Hoods» (1964)

Mafiamusikal som markerte slutten på rat pack-epoken.

«Cannonball Run II» (1984)

20 år seinere: Gjengen gjør comeback i spektakulær bilracekomedie.

«The Rat Pack» (1998)

Film om rat pack-epoken, med skuespillere som likner sånn passe.