Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kuppet direktesending

RAMSAU i ØSTERRIKE (Dagbladet): Pål Enger vil gjerne være med på TV2s VM-lag. I går kuppet han direktesendingen til Ernst A. Lersveen og Vegard Ulvang. Men først hadde han ødelagt Lersveens nattesøvn.

- Jeg har alltid avslått telefon natta før sending. I går hadde jeg gjort et unntak. Og det skulle jeg få merke - til fulle, sier TV2s langrennsreporter Ernst A. Lersveen.

Natt til i går ble han oppringt av Pål Enger, fluktfangen som er dømt for tyveri av Munch-maleriet fra Nasjonalgalleriet.

Klokka 01.45 ringte telefonen på Lersveens nattbord.

- Han presenterte seg med fornavn, og søvndrukken som jeg var trodde jeg det var min egen sønn som også heter Pål, sier Lersveen til Dagbladet.

Etter oppklaring av misforståelsen og en lengre nattsamtale ble de enige om å snakkes igjen seinere. Og det gjorde Pål Enger alvor av.

Midt under sendingen av damenes 15-kilometer slo Enger på ny på tråden.

På lufta

Dermed havnet han i studio og direkte på lufta.

Lersveen hadde nemlig fått forbud mot å skru av telefonene under sending. Årsaken er at TV2 har alliert seg med P4-moromannen Willy Røret. Han skal gjennom hele VM utgi seg for å være maleren som pusser opp Lersveens hus i Oslo. Han får stadig problemer som må løses med Lersveen - uansett tidspunkt.

Imens må Vegard Ulvang betjene vaffeljernet. De to får stadig besøk i den lille kommentatorboksen. De vet aldri hvem gjestene er, men overraskelsen skal være med på å lage høyere temperatur under sending. I går kom en vaffelsulten Drillo på besøk sammen med Bjørn Dæhlies foreldre.

Dagens overraskelse vil TV2 ikke ut med - ennå.

Enger på vei?

- Er det uproblematisk for TV2 å gjøre en rømningsfange til underholdningsobjekt på tv?

- Jeg har et avslappet syn på dette. Det var en fornøyelse å snakke med Enger på telefonen. Og han truet med å komme hit til Ramsau. Jeg tar sannelig ikke sjansen på å tro at det var en spøk. Men kommer han, må jeg vel passe godt på bildene vi har på veggen i studio, spøker Ernst A. Lersveen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media