Kurt Cobains datter slakter morens stil

Frances Bean (13) er ei jente-jente.

(Dagbladet.no): Hun er datter av grunge-kongen, Nirvana-vokalist Kurt Cobain (1967 - 1994), og tidligere skuespiller, modell og Hole-vokalist Courtney Love. Derfor skulle man kanskje tro at unge Frances Bean Cobain (13) ville følge i foreldrenes fotspor og bli ei rockejente. Men Frances Bean er som de fleste andre tenåringer og kjører sin egen greie.

- Jeg liker ikke å se sjuskete ut. Jeg er ei jente-jente, sier hun i et intervju med Teen Vogue, sitt første møte med pressen. New York Daily News lekker noen av sitatene før bladet kommer 13. september.

- Liker ikke hardmetal-greiene

Samtidig går Frances Bean hardt ut mot morens klessmak. Unge Cobain liker nemlig ikke morens stil med utgnidd sminke og rufsete hår. Hun skulle ønske moren var mer feminin.

- Jeg foretrekker når hun har en klassisk stil. Jeg liker egentlig ikke det hardmetal-greiene hennes, eller når hun ikke børster håret, sier Frances Bean.

13-åringen gjør krav på å få være sin egen person, ikke bare datter av Kurt og Courtney.

- Vil bare være Frances

- Jeg er en annen person. Jeg vil ikke bli titulert som Courtney Love og Kurt Cobains datter. Jeg vil bare være Frances Cobain, sier hun.

REFSER MOREN:- Liker ikke det hardmetal-greiene, sier 13 år gamle Frances Bean Cobain. Foto: Reuters/ Scanpix
REFSER MOREN:- Liker ikke det hardmetal-greiene, sier 13 år gamle Frances Bean Cobain. Foto: Reuters/ Scanpix Vis mer

Frances Bean sier at hun lytter til morens råd, men at hun ikke alltid følger dem.

- Hun sier jeg skal leve fritt og være fri, men høre på andre menneskers råd. Jeg lytter, men følger ikke alltid rådene, sier den unge jenta.

Etter at Kurt Cobain begikk selvmord da datteren var to år, bodde Frances Bean hos moren. Men Courtney Love er stadig gjenstand for skandaleoppslag, har problemer med narkotikamisbruk og har vært ut og inn av rusklinikker.

I fjor ble hun fradømt foreldreretten til datteren, og Frances Bean flyttet ifølge VG Nett inn hos farmoren. I januar i år skal jenta igjen ha fått flytte tilbake til moren. Så sent som i august i år ble hun dømt til avvenning.