- Kurt, du er favoritt

Spenningen stiger for Kurt Nilsen i London. Oddsen går hans vei, og konkurrentene tror på ham, men selv velger bergenseren bare å være glad for alt han har fått oppleve med «Idol» fram til nå.

LONDON (Dagbladet): - Det er ikke realistisk å stole på bookmakere og oddstipping. Når jeg tenker meg om har jeg faktisk aldri vunnet i tipping. En gang fikk jeg 11 rette, men da var det ingen utbetaling. Det var en tankevekker, sier Kurt Nilsen før finalen i «World Idol» 1. nyttårsdag.

Dagbladet møtte Norges Idol-håp på hotellet i går, på den andre siden av elva Themsen i forhold til Big Ben og de store parlamentsbygningene.

- Mange motiv

- Forventningene om å vinne er fremdeles lave. På den måten blir det enklere å glede seg etterpå, om det blir en grei plassering. Jeg vil ikke like å komme på sisteplass, men jeg må heller ikke vinne for å være en glad mann 1. januar.

For som Kurt sier selv: Det kan være så mange rare motiv for dem som ringer inn sine stemmer. Noen nordmenn i USA vil kanskje stemme på ham, mens andre har ei tante i Polen, og velger å stemme på den polske kandidaten.

Mens vi sitter der og prater med Kurt Nilsen, kommer Canadas representant bort til oss. Ryan Malcolm hilser på Kurt, og forteller til Dagbladet at hans favoritt er nettopp rørleggeren fra Bergen.

- Etter at TV-showet er blitt vist i alle de aktuelle landene, er Kurt min største favoritt til å vinne. Ingen tvil om det, sier Ryan Malcolm.

Ulike vilkår

- Takk for det, men alvorlig talt. Nå er det viktig å ta alt med ei klype salt. Dette må ikke gå til hodet på meg. Dere må ikke glemme at Kelly Clarkson fra USA får reklame på TV i alle landene folk stemmer ifra. Og hun har allerede solgt 2,5 millioner plater. Konkurransen har ikke helt like vilkår for alle. Uansett vil jeg i alle fall få en fantastisk nyttårshelg i London, så får vi se hva som skjer, sier Kurt.

Om han likevel blir vinneren av «World Idol», foran de andre favorittene som Kelly Clarkson, Will Young fra Storbritannia og Guy Sebastian fra Australia, så skal det bli verdenslansering av Kurt Nilsen.

- Jeg vet ikke så mye om hva som vil skje videre. Om jeg kommer på en av de øverste plassene, ville det vært hyggelig om noen fra utlandet meldte seg. Da kan det bli igangsatt et apparat for å lansere plata mi «I».

Aller helst vil han til USA for å spille.

- Det hadde vært dødsgøy. Der tror jeg min poprockmusikk vil passe best.

I kveld skal han feire nyttårsaften sammen med de andre Idol-konkurrentene.

- Det blir sikkert høy stemning, men jeg må holde igjen litt.

- I tilfelle du må synge «Beautiful Day» på nytt som vinner dagen etter?

- Jeg må i hvert fall være i form. En kan jo aldri vite...

- Og hvis du vinner hele greia?

- Da blir det ny nyttårsfeiring for min del, og da skal jeg ikke holde igjen noe som helst.

TROR PÅ KURT: Canadas Idol-vinner, Ryan Malcolm, sier han tror Kurt Nilsen vinner hele konkurransen. - Etter TV-showet er Kurt min største favoritt. Ingen tvil om det, sier Ryan Malcolm.