Kurt-hysteri i Berlin

Hvinende ungpiker, rød løper og 10000 tyskere som tok av på «She's So High»: Kurt Nilsen hadde en vakker popstjernedag i går.

BERLIN (Dagbladet): Og det gikk faktisk akkurat slik Kurt håpet etter at han fikk det RTL- og MTV-sendte popshowet The Dome til å ta helt av i går kveld: idet han var i ferd med å forlate garderoben på Velodrom, freste Big Boi fra Outkast forbi og sa «well done».

- Er ikke det jævlig kult? Dette var stort! sa Kurt Nilsen til Dagbladet etter at han var ferdig med kveldens dont: å synge «Beautiful Day» og «She's So High» midtveis i The Dome-showet.

- Jeg var sikker på at det skulle ta av, og jeg følte meg helt konge på scenen. Jeg hadde god lyd i øret, og har jeg det, er det bare å trøkke til, forklarer Kurt, som var en av få artister som sang på ordentlig i popshowet i går - de fleste andre artistene valgte å mime til playback.

- Det var mye fælt med i dette showet. Veldig typisk Tyskland, egentlig, men mange prettyboys som ikke kan synge, dansegrupper og annet boybandfjas, sier Kurt.

Rød-løper-komedie

Kurt Nilsen seiler uansett opp som en ny norsk storstjerne i Tyskland, og fikk en mottakelse deretter da han ankom Velodrom-arenaen i går ettermiddag. Der ventet drøyt hundre hvinende ungpiker som med fistelstemmer sang «She's So High» da Kurt kløyv ut av den svarte bilen og ut på den røde løperen.

- Dette var min første rød-løper-opplevelse av denne typen. Det var litt sånn på Brit Awards også, men det var bare vinking og så rett inn. Nå rakk jeg en 30- 40 autografer, forklarer Kurt.

Rød-løper-seansen utenfor Velodrom i ettermiddagstimene i går var uansett av det popkomiske slaget. De allerede ankomne artistene, Kurt inkludert, ble sluset gjennom arenaens korridorer og ut til ventende biler, som siden kjørte hundre meter, for så å skli opp foran den røde løperen. Dancehall-stjerneskuddet Kevin Lyttle kom for sikkerhets skyld to ganger, et tysk boyband gikk fram og tilbake på den cirka 30 meter lange løperen i et kvarters tid.

Frekk intervjuer

I enden av den røde løperen møtte Kurt også dagens frekkeste reporter, SAT1s Christian Dittborn, som for det første trodde Kurts single heter «She's So Fine», og som uten blygsel spurte Kurt om han ikke syntes Tysklands Idol-vinner Alexander «ser litt homo ut».

- Herregud for et spørsmål. Jeg sa bare «ingen kommentar», humrer Kurt, som i går gjorde intervjuer med de fleste store tyske tv-stasjonene, som SAT1, RTL, Deutsche Welle og tysk MTV.

«She's So High» vil også dukke opp på et par storselgende tyske samleplater utover våren, først «The Dome» (selger cirka 100000) og siden «Bravo Superhits» (200000- 300000). Og Kurt har fått sin egen tyske fanside på Internett.

- Det er litt sånn «hæh?» alt sammen. Jeg har aldri klart å engasjere meg så mye for popartister jeg liker. Det har vært en utrolig begivenhetsrik dag, sier Kurt Nilsen.

Og etter en vakker dag og kveld kommer en veldig streng morgen: halv fem i dag tidlig måtte Kurt opp av senga på Hotel Alexander Plaza i Berlin for å sette kursen mot Los Angeles, hvor han på tirsdag spiller inn video til «Here She Comes».

- Det er steinhardt. Jeg trenger kanskje en sovepille for å bli ordentlig døsig på flyet, men den trenger ikke å være sterk.

KURT IST GROSS: Ungpikene sang «She's So High» med høyfrekvente pipestemmer og fikk Kurt Nilsen-autografer som betaling. Etterpå tok Kurt 10 000 tyskere med storm under popshowet The Dome, hvor også Kylie Minogue, Outkast, Nelly Furtado og Enrique Iglesias opptrådte.
FREKT SPØRSMÅL: - Synes du ikke egentlig at Alexander ser litt homo ut? spurte SAT1-reporter Christian Dittborn en flirende Kurt.