Kurt i skuddet

Vekk med gitar, stjernestatus og popmusikk. Fram med fotballtaklinger og lagspill med fadderbarnet Herbert (6).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KILIFI (Dagbladet): At Kurt Nilsen (25) vant «World Idol», bryr ikke fadderbarnet Herbert Deche seg mye om. At helten fra Norge vil være med og spille løkkefotball med småguttene i gata, selv om det er over 30 grader i skyggen, settes kolossalt stor pris på.

Og da Kurt dro til med gamle ballkunster fra Åsanes guttelag, mellom klesvasken og kokospalmene i Herberts landsby Kwa Mungami, var det nesten mer enn den vesle gutten kunne fatte.

At Kurt og Huberts sammensatte gatelag tapte 3- 2, gjør ingenting. For Herbert fikk matchballen og ble landsbyens helt.

Varmt møte

I kveld er Kurt hovedattraksjonen i Plan og TV2s fadderaksjon, direktesendt fra en liten skole i landsbyen Pingilikani i Kenya. Med gitar og i duett med Frode Alnæs.

I går fikk Kurt gjøre det han hadde aller mest lyst til:

Å møte sitt fadderbarn Herbert for aller første gang.

Herbert og bestemoren Nzingo kunne stolt vise fram sin lille, men velholdte hytte i landsbyen mens onkel Mwambeni fortalte at Herberts mamma måtte forlate gutten da hun ble enke og ville gifte seg på nytt. Slik er tradisjonen på den kenyanske landsbygda. Men hun kommer av og til på besøk for å se hvordan det går med gutten sin. Landsbyen ble «grunnlagt» av Herberts nå avdøde bestefar, som hadde fire koner og 32 barn!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.