Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kurt kom hjem

Da flyet fra Stavanger ble kansellert, tok Kurt Nilsen taxi til Bergen. Han rakk konserten på hjemmebane med ti minutter.

BERGEN (Dagbladet): -  For en dag dette har vært! Jeg var så nervøs før konserten, jeg har nesten ikke spilt det nye materialet for folk ennå, og i løpet av den lange bilturen ble jeg skikkelig spent, sa Kurt rett etter konserten.

Taxi til 8000 kroner

Tåka hang tett over Bergen Lufthavn Flesland i går. Alle fly ble innstilt. Kurts morgenfly fra Oslo ble omdirigert til Stavanger, lenger kom han ikke.

-  Vi kunne ikke ta sjansen på å skuffe alle de som ventet, så vi hoppet i en taxi. Regninga kom på 8000 kroner, men det var det verdt! sier Kurts manager Jan Fredrik Karlsen.

Fans i chartret fly

Minikonserten på Garage i går var til ære for 300 av de mest ivrige Kurt-elskerne. 100 av dem hadde vunnet tur og konsert gjennom konkurranser på Kanal 24, og ble flydd til Bergen i et chartret fly. Heldigvis åpnet flyplassen igjen like før flyet deres landet. Karl Christian (8) og Lars Harald Nærø (10), Ingar Amdal (8) og Sebastian Braathen (8) var ombord.

-  Vi er store Kurt-fans, han har så innmari fin stemme og synger så bra. Vi heiet på Kurt i «Idol» også, vi, opplyser gutta.

Etterpå var de storfornøyde, selv om det var bitte litt skummelt nede i det mørke konsertlokalet.

image: Kurt kom hjem

-  Jeg hadde nok ikke tort å være her hvis ikke mamma var med, sier Sebastian.

-  Det var dødskult. Det er nok mange på skolen som blir misunnelige på oss nå. Men vi kommer sikkert til å være helt i koma av trøtthet i morgen, sier Lars Harald, som sammen med de andre gutta går på Steinerskolen i Bærum.

I går kom Kurt Nilsens andre soloalbum «A Part of Me» i butikkhyllene. Kurt har skrevet alle tekstene og all musikken selv, og har fått med seg et helt nytt band på konsertene. På flyet fra Oslo satt det folk fra både Nord-Norge og Trøndelag, som nok var ekstra engstelige for at bergensflyet skulle bli innstilt.

Spesiell følelse

-  Det er en helt spesiell følelse å vite at folk bryr seg, det varmer at de tar seg tid til dette, sier Kurt.

Konserten var en eksklusiv affære, for Kurt har foreløpig ingen konkrete turnéplaner.

-  Men jeg håper at det blir en norgesturné etter hvert, sier han.

Og mens han ble stående på bakrommet og signere plater og prate med fans, satte Lars Harald, Karl Christian, Sebastian og Ingar kursen mot Oslo igjen. Godt over midnatt kunne de krype under dynene sine og drømme om møtet med sin store helt.

PÅ KONSERT: Det var et ungdommelig publikum som inntok Garage for å høre Kurt Nilsen i går. Kurt selv har et helt spesielt forhold til stedet. - Her spilte jeg for første gang som 14-åring, med bandet Kojaks Frakk. Den gangen sang jeg på norsk, minnes Kurt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media