Kurt Nilsen håver inn millioner

2018 var et godt år for sangeren fra Bergen.

SAMMEN IGJEN: De fire gitarglade gutta, som av noen er blitt kalt "De nye gitarkameratene" synger sammen igjen. Video: Facebook / Lind, Nilsen, Fuentes, Holm Vis mer

Sangkarrieren til den folkekjære artisten Kurt Nilsen står seg godt, viser tall fra fjorårets regnskap. Nilsens utrettelige turnering gir ikke uventet resultater, og 40-åringen noterer et pent overskudd på over åtte millioner kroner i 2018, ifølge Dagens Næringsliv.

Hvert år rykker julelåtene til sangeren oppover topplistene til strømmetjenestene, men det er adventsarbeidet over hele landet som står for mesteparten av inntjeningen. Nesten hele overskuddet kom fra artistens julekonserter.

- Kurt Nilsen er en av Norges mest populære artister og fanger publikum på en unik måte. I kraft av det blir det en sunn og god økonomi, sier manageren Jan Fredrik Karlsen til avisa.

HÅVER INN: Sanger Kurt Nilsen dro inn store summer i 2018. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
HÅVER INN: Sanger Kurt Nilsen dro inn store summer i 2018. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

2019 ligger også an til å bli et godt år for Nilsen. I februar avslørte «De nye gitarkameratene», altså Alejandro Fuentes (31), Espen Lind (47), Kurt Nilsen (40) og Askil Holm (38), at de returnerer for et comeback. Turneen startet med to utsolgte konserter i Oslo Spektrum i slutten av april, og spillejobbene fortsetter gjennom sommeren.

De er nå tretten år siden kvartetten først tok landet med storm med sin versjon av Leonard Cohens «Hallelujah».

Da Nilsen ble intervjuet av Dagbladet Magasinet i 2017 ble han spurt om pengene har forandret ham.

- Se på meg? Hva tror du? Jeg går i de samme slitne klærne, jeg er ikke opptatt av luksus eller å kaste penger rundt om. Men jeg betaler alltid regningene og skaffer mat på bordet.

- Nå lever jeg et rolig liv. Det kan komme en tid der ting ikke er like bra. Tenk om stemmen plutselig forsvinner?

- Unner du deg ikke noe?

- Jeg har ikke kjøpt en gitar på ti år, med unntak av en dritgitar jeg skulle bruke på tur. Jeg bruker mest penger på de rundt meg, kjæresten, bandgutta og barna.

- Den inntekten jeg har nå, blir pensjonen min. Det er ikke akkurat mange sånne ordninger i denne bransjen, sa Nilsen.