Kurt Nilsen håver inn millioner

2018 var et godt år for sangeren fra Bergen.

SAMMEN IGJEN: De fire gitarglade gutta, som av noen er blitt kalt "De nye gitarkameratene" synger sammen igjen. Video: Facebook / Lind, Nilsen, Fuentes, Holm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sangkarrieren til den folkekjære artisten Kurt Nilsen står seg godt, viser tall fra fjorårets regnskap. Nilsens utrettelige turnering gir ikke uventet resultater, og 40-åringen noterer et pent overskudd på over åtte millioner kroner i 2018, ifølge Dagens Næringsliv.

Hvert år rykker julelåtene til sangeren oppover topplistene til strømmetjenestene, men det er adventsarbeidet over hele landet som står for mesteparten av inntjeningen. Nesten hele overskuddet kom fra artistens julekonserter.

- Kurt Nilsen er en av Norges mest populære artister og fanger publikum på en unik måte. I kraft av det blir det en sunn og god økonomi, sier manageren Jan Fredrik Karlsen til avisa.

2019 ligger også an til å bli et godt år for Nilsen. I februar avslørte «De nye gitarkameratene», altså Alejandro Fuentes (31), Espen Lind (47), Kurt Nilsen (40) og Askil Holm (38), at de returnerer for et comeback. Turneen startet med to utsolgte konserter i Oslo Spektrum i slutten av april, og spillejobbene fortsetter gjennom sommeren.

De er nå tretten år siden kvartetten først tok landet med storm med sin versjon av Leonard Cohens «Hallelujah».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer