Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kurt Nilsen og Eidsvåg til minnekonsert i Domkirka

- Jeg må se på et bestemt punkt og ikke få øyekontakt med noen. Det verste som kan skje meg er at jeg begynner å gråte, sier Bjørn Eidsvåg.

OPPTRER I OSLO DOMKIRKE KLOKKA 16:  Kurt Nilsen under pressekonferansen i dag lørdag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
OPPTRER I OSLO DOMKIRKE KLOKKA 16: Kurt Nilsen under pressekonferansen i dag lørdag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag klokka 16 er det minnekonsert etter tragedien som rammet hele landet forrige fredag. Markeringen i Oslo Domkirke har fått navnet «Mitt lille land», og Bjørn Eidsvåg, Maria Mena, Ole Paus og Helene Bøksle er noen av artistene som skal opptre.

To timer før var fire av artistene samlet til en pressekonferanse, sammen med kulturredaktør i NRK, Hege Duckert, og underholdningsredaktør Charlo Halvorsen.

Sigvard Dagsland, Haddy N'jie, Kurt Nilsen og Bjørn Eidsvåg var til stede på pressekonferansen. Alle fire er sterkt berørte av hendelsen. Haddy N'jie fortalte at det var vanskelig å sitte foran pressen i en slik situasjon, og at det var vanskelig å finne ord.

- En krevende jobb - Jeg vet ikke hvordan man skal forberede seg til noe slikt som dette, sier hun under pressekonferansen.

- Det er blitt sagt så mye, jeg vet ikke hva jeg skal si. Det har blitt holdt så mange sterke taler den siste uka. Nå har vi bare sangen igjen. Jeg føler meg fattig og hjelpesløs. Dette er det lille jeg kan gi.

Kurt Nilsen forteller at han vanligvis synes det er positivt å gå på jobb som musiker. Gjennom musikken gleder han andre.

- Det blir nok annerledes nå. Det er ikke hver dag man gjør en slik type jobb som dette. Dette er nok en av de mest krevende jobbene jeg har gjort, sier han.

- Det viktigste er at jeg gjør en god jobb i dag. Jeg får en klump i halsen, men det skal nok gå fint.

- Kan ikke ha øyekontakt Alle artistene er enige om at det er viktig med musikk i sorgen. De mener at det binder folk sammen. Ingen av dem vil ha fokus på seg selv som profilert artist på dette tidspunktet, de mener det er sangen de synger som er det viktige.

- Det er mange som finner det svært meningsfullt med musikk og finner trøst i den. Dette er jobben vår, og det er nesten som en plikt å bidra. Det er en ære å få stå og synge for publikum, sier Bjørn Eidsvåg.

Kurt Nilsen har valgt å synge låta «Gje meg handa di, ven» sammen med Helene Bøksle. Bjørn Eidsvåg skal framføre to sanger, «Eg ser» og «Evig hvile», som han skrev i forbindelse med tsunamien.

- Jeg synes det blir vanskelig å stå og synge. Jeg må se på et bestemt punkt og ikke få øyekontakt med noen. Det verste som kan skje meg under konserten er at jeg begynner å gråte. Jeg kan ikke gråte. Det er ikke min jobb å gjøre det nå, sier Eidsvåg.

For spesielt inviterte Hilde Hummelvoll er programleder for konserten. Den skal sendes direkte på NRK P1, streames på nettet, vises på storskjerm på Youngstorget i Oslo og sendes i opptak på NRK1 på kvelden.

På den måten når den ut til hele landet, for inne i kirka er det bare spesielt inviterte som får komme inn.

OPPTRER: Haddy N'jie på pressekonferansen i dag lørdag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
OPPTRER: Haddy N'jie på pressekonferansen i dag lørdag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Den er nemlig først og fremst for de som har vært direkte involvert den siste uka, som politi, brannvesen og helsepersonell, som er invitert inn i Domkirka.

Fra de offisielle Norge vil kronprins Haakon, prinsesse Astrid, Knut Storberget, Kristin Halvorsen, Liv Signe Navarsete, Hanne Bjurstrøm, Anniken Huitfeldt og LO-leder Roar Flåthen være til stede. AUF-leder Eskil Pedersen skal også være til stede.

MÅ UNNGÅ ØYEKONTAKT: Bjørn Eidsvåg er redd for at han skal begynne å gråte dersom han får øyekontakt med publikum. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
MÅ UNNGÅ ØYEKONTAKT: Bjørn Eidsvåg er redd for at han skal begynne å gråte dersom han får øyekontakt med publikum. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!