Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kurt Nilsen sliter med dobbeltsidig lungebetennelse

Har avlyst sju konserter.

BAK DOMMERBORDET:  Smilende, men forkjølet, har Kurt Nilsen sagt hva han mener om semifinalistene i «Idol». Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
BAK DOMMERBORDET: Smilende, men forkjølet, har Kurt Nilsen sagt hva han mener om semifinalistene i «Idol». Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De som følger med på «Idol» på TV 2 har hørt en hes og forkjølet Kurt Nilsen de siste ukene. Musikeren var på plass bak dommerbordet i Nydalen i går under den siste semifinalerunden, men har til tross for flere tv-opptredner sett seg nødt til å avlyse hele sju konserter.

- Dessverre har Kurt måtte avlyse flere konserter. Årsaken er dobbeltsidig lungebetennelse. Seerne har hørt det på «Idol» - han kan snakke, men stemmen er for dårlig til å synge med, sier manager Jan Fredrik Karlsen til Dagbladet.

Avgjøres mandag Nilsen har vært aktiv på ruta i vinter, både som dommer i musikkonkurransen han selv har vunnet, og som deltaker i «Hver gang vi møtes» på samme kanal. I januar slapp han plata «Inni en god periode», som Dagbladet trillet terningkast fem for. Det er dette albumet Nilsen nå turnerer med.  

Det er konserter blant annet i Horten og Nes som er blitt avlyst. Seks av se sju avlyste konsertene er booket om, slik at publikum ikke går glipp av det de har betalt for. 

Forsatt står mange byer igjen på turnelista.

- I utgangspunktet skal vi til Nord-Norge til uka, og bilen med utstyret er allerede sendt oppover. Per i dag ser det ut til at konsertene går som planlagt, og vi tar den endelige avgjørelsen mandag kveld, sier Karlsen.

- Skuffende Den første konserten er i Hammerfest tirsdag, før blant annet Alta og Tromsø nærmere neste helg.

Karlsen forteller at det blir noen ekstrautgifter i forbindelse med omorganisering og avlysning av konserter, men at fokus nå er på å bli frisk.

- Dette er en sykdom man overlever, men som hvilken som helst annen idrettutøver er det skuffende å måtte avlyse når man helst vil stå på scenen. Kurt elsker å spille konserter, og gleder seg til å komme tilbake, sier Karlsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!