- Kurt og Bertine vinner

Lene Marlin er redd for å møte publikum og unngår derfor å holde konserter. Dessuten tror hun ikke hun vinner noen Spellemannpriser i år.

Stem på årets låt

- Jeg er evig pessimist, derfor har jeg ingen forhåpninger. Det er alltid hyggelig med priser, men jeg tror ikke at jeg får noen Spellemannpriser i år, sier Lene Marlin.

Hun er nominert i to klasser, «Årets låt» og «Kvinnelig popsolist».

- Det blir Kurt Nilsen og Bertine Zetlitz som stikker av med prisene. Det er jeg sikker på, sier Lene Marlin.

Kurt og Bertine

Debutplata «Playing My Game» innkasserte fem Spellemannpriser, fire Hit Awards-priser og en MTV-pris. Derfor tror hun at det er andre artisters tur i år.

- Jeg vil gjerne ha begge Spellemannprisene, men jeg har dempet forventningene veldig. En Spellemannpris betyr anerkjennelse, og det vil jo alle artister ha.

Hun kjenner ikke nominerte Karin Parks musikk så godt, men er fan av Bertine Zetlitz.

- Bertine har laget ei fantastisk plate, og hun fortjener all den suksessen hun har fått med «Sweet Injections».

- «Årets låt», det må være Kurt. Det er overveldende det han har fått til. Han fortjener prisen for «She's so High», singelen har jo solgt mer enn 100000.

Spellemann er gjev

Selv om Lene Marlin er avventende i forhold til å vinne priser for cd-en «Another Day» og låten «You Weren't There», forteller hun at Spellemannprisen er den gjeveste av de hun har fått.

- Jeg husker best den første Spellemannprisen jeg fikk i 1999. Det var en opplevelse. Hit Awards-prisene var også helt spesielle.

MTV-prisen for «Årets skandinaviske artist» var en slags «utadæsjælåpplevelse» for Lene.

- Jeg var så sliten. Showet var stort og jeg så liten. Alt var fremmedgjort. Spellemann skjer på hjemmebane med familie og venner i salen. Derfor har Spellemann- og Hit Awards-prisene betydd mest for meg.

Redd publikum

Bortsett fra enkelte korte promokonserter og tv-opptredener har vi til gode å se Lene Marlin på turné. Og det kan vente på seg, for hun er engstelig for publikum.

- Jeg er litt redd for å møte publikum, men jeg håper at det skal skje, innrømmer hun.

Da blir det akustiske intimkonserter med et lite publikum. Rockefeller og konsertsteder for over 1000 publikummere er for stort.

Det er fire år siden Lene gikk under jorda. Hun var utslitt og utbrent og er fremdeles merket av hardkjøret. Hun dukket opp i forbindelse med utgivelsen av «Another Day» for et halvt år siden, men holder likevel en lav profil.

Hjemme er best

- Jeg reiser noe i Europa og promoterer plata, men det er ikke det sinnssyke racet nå. Jeg er komfortabel med tempoet, noe som gir meg mulighet til å være kreativ. Jeg har skrevet flere nye låter. Er mye hjemme og holder god kontakt med vennene.

Lene Marlin er fremdeles uten manager etter bruddet med Stageway og Arne Svare, som visstnok krever et millionbeløp av Lene Marlin for å løse henne fra kontrakten.

- Jeg har ingen manager, men ønsker ikke å snakke om Stageway og de tingene, sier hun.Stem på årets låt

TAR DET ROLIG: - Det er ikke det sinnssyke racet nå. Det gir meg mulighet til å være kreativ, sier Lene Marlin.<