Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kurt og godt bra

Kurt Nilsen trengte «Idol», men med «A Part Of Me» står han godt på egne bein som sanger og låtskriver.

CD: Debuten «I» ble et litt forhastet produkt for å surfe på «Idol»-bølgen. Nå har han bevist at han er en stayer , at artisten Kurt Nilsen har livets rett også etter at «Idol»-feberen har lagt seg. Han har lært, og har tatt seg god tid til oppfølgeren. I coveret takker han gamlebandet Fenrik Lane for tålmodigheten. Jeg er redd den vil bli satt på en alvorlig prøve, for etter denne viktige andreplata er det åpenbart at Kurts solokarriere vil vare en stund.

Det betyr ikke at dette er en uvanlig god plate, utover en sjeldent god stemme har ikke Kurt så mye mer å fare med enn mange andre. Men han har fått troen på seg selv, og har utviklet seg fra sanger til artist siden han ble utropt til Norges første «Idol»-vinner. Han har skrevet samtlige ti låter selv, og selv om klisjeene sjelden er langt unna, viser han på singelen «My Street» også at han gir «litt av seg selv», med fine øyeblikksbilder. Det samme gjelder «On The Road» , der Kurt skriver at han innser at han ikke er den samme etter alt det som har skjedd, selv om han aldri så mye påstår det. Han leverer her personlige og troverdige tekster. De er fulle av lengsel og savn, men likevel ikke så klisjebefengt som enkelte andre låter, som bærer mer preg av å være små mellomstasjoner. Derfor er disse to, ved siden av den nedstrippa «For You» , albumets beste spor. Åpningen «Singing The Song» er en mer lettbeint og catchy poplåt som bør ha hitpotensiale, mens tittellåten, med strykere, kunne vært en a-ha-sang.

Musikerne er hentet fra eliteserien, med blant andre Børge Petersen-Øverleir, Lars Håvard Haugen og Bernt Rune Stray på gitarer. Produksjonen til Jørn Dahl (piano/keyboards/programmering) og Hans Grøttheim er delikat, men også så strømlinjeformet at den ikke utfordrer utover å kile øregangene lett. Likevel er dette blitt en godt moden oppfølger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media