Kurt og Lene kan ha skapt en ny hit

Vi anmeldte «Hver gang vi møtes» live. Dette mener Dagbladets anmelder om sangene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kurt Nilsen og Anita Skorgan:«Friendly» (Alixandra/Falsk/Skorgan/Teigen - 1983)Kurt liker denne låten veldig godt, og det høres. Det er første gang Anita synger den med noen andre enn Jahn Teigen, og det er absolutt en god match.

Kurt og Anita kan synge gode duetter med hvem som helst, og de to stemmene kler hverandre godt. Men versjonen ligger tett opp mot originalen, og det føles som en grei planking - og ikke så mye mer enn det.  

  Marion Ravn og Lene Marlin: «Where I'm Headed» (Marlin - 1999) Kunne dette vært en M2M-låt?

Lenes «raske» sang er blitt en noe mer dempet countrylåt som passer godt som duett.

Her synger de to som kanskje har hatt mest å vinne på sin deltakelse i «Hver gang vi møtes» - begge både på grunn av sin åpenhet og for sine ofte overraskende tolkninger. Dette blir mer ordinært. Kjemien stemmer, men også denne blir for tradisjonell til at den setter varige spor.

Ole Paus og Magnus Grønneberg:«Hodet over vannet» (Abel - 1993)  Skrevet til filmen med samme navn og opprinnelig sunget av Prebble (DumDum Boys) og Morten Abel. Og - dette blir litt rotete og masete, gutter, både sangmessig og i kompet. Mens originalen flyter lett på fjorden, skumper denne borti noen skjær her og der - men ikke så kraftig at skuta synker. Tør vi antyde en The Band-inspirasjon? De skal ha for forsøket, men dette er farlig nær radbrekking. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer