Kurt på fadderjakt i Kenya

- Jeg måtte sette meg ned og grine. Det ble så sterkt, sier Kurt Nilsen etter den vanvittige «World Idol»-suksessen. I går landet han i Kenya, der han de neste dagene skal være med på å skaffe flere faddere for bistandsorganisasjonen Plan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KILIFI (Dagbladet): Kurt er lykkelig over suksessen med «World Idol», men nå vil han helst tenke på annet enn penger, platekontrakt og autografskriving. I går lærte han ungguttene på bryggekanten i Kilifi å fiske.

- Dere må bruke søkke på krokene. Fest på en stein, viser Kurt Nilsen, og slenger snøret i Indiahavet for første gang i sitt 25-årige liv. Ved siden av står fire unge gutter med hvert sitt håndsnøre.

- Tenk om vi hadde fått på en sei. Det hadde vært saker. Noe annet enn den småfisken gutta her har fått, smiler Idol-Kurt, som er på plass i landsbyen utenfor millionbyen Mombasa i Kenya. Her skal han hjelpe Plan med å fiske faddere under helgas to direktesendte programmer på TV2.

Og samtidig samle litt krefter etter et år som savner sidestykke i den unge rørleggerens liv .

Tok til tårer

- Det har vært et helt fantastisk år. Det har skjedd så mye at jeg knapt har hatt tid til å fordøye det, sier den sympatiske bergenseren.

- Aller størst var selvsagt seieren i «World Idol». De siste to ukene har vært villere enn noe annet jeg har vært med på. Bare tenk deg: å komme hjem til Flesland, bli møtt av tre buekorps, ordføreren og 3000 mennesker. Det er jo vilt!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer