Kurt Russell ny Batman

George Clooney er offisielt dumpa som Batman - Kurt Russell tar over.

George Clooneys første store filmrolle var som superhelten Batman i «Batman og Robin». Filmen ble en stor flopp og Clooney lovet at han aldri igjen skulle ikle seg Bat-drakten. Dermed er han nok ikke så veldig lei seg når studiosjefene i Warner Bros. offisielt sier at han er uaktuell i Batman-film nummer fem.

Warner Bros. har plukket ut en etterfølger; Kurt Russell.

I følge Warner Bros. har han et ansikt som bedre kan tilpasses Batman-masken.

George Clooney er enkelt og greit for pen!

- George Clooney er en fantastisk skuespiller, men han er for kjekk. De nye filmene kommer til å blir mye mørkere og mer voksne. Vi trenger en ny type superhelt. Selv om Kurt Russell er 49 år, ser han mye yngre ut. Siden filmen skal foregå over fire tiår, passer ansiktet hans bedre, sier en studiosjef til IMDB.

«Batman»-maskineriet startet opp igjen i Hollywood i 1989 da Tim Burton lagde «Batman». Burton lagde to filmer, begge med Michael Keaton i hovedrollen som Batman. Warner Bros. synes film nummer to «Batman Returns» var altfor mørk og dyster. Derfor fikk Joel Schumacher lov til å prøve seg til film nummer tre. Med seg bak maska hadde han Val Kilmer. Schumacher regisserte også Clooney i «Batman og Robin».

I film nummer fem er det duket for nok et skifte. Nå er det Darren Aronofsky, aktuell med «Requiem for a Dream», som har overtatt kontrollen, med Kurt Russell gjemt bak maska. Arbeidstitel på den femte filmen er «Batman - Year One».