Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kurt tilbake på tronen

Folket elsker fortsatt Kurt. Nesten to år etter Idol-hysteriet danket han ut både Lene Marlin og Morten Abel og tok storeslem på gårsdagens norske utgave av Nordic Music Awards.

Tusenvis av Kurt-fans hadde stemt til midnatt i går på den tidligere rørleggeren fra Bergen som stakk av med prisene for «Beste nykommer» og «Beste artist».

Klipp fra utdelingen vil bli vist på lørdagens direktesendte Nordic Music Awards med blant andre Robbie Williams, Kylie Minogue og Tina Turner.

-  Det å få folkets aksept betyr så absolutt mer enn å tilfredsstille kritikerne, sa en overlykkelig Kurt til pressen da det hele var over.

Da hadde han også spilt sin nye singel «My Street», som har fått blandet mottakelse i pressen, men som stiger på radiolistene.

Tar det ikke med ro

Det har den siste tida vært mye fokus på at Kurts privatliv har knaket under det harde reiseprogrammet. Men manager Jan Fredrik Karlsen har ikke tenkt å roe ned på tempoet i forbindelse med plate nummer to.

-  Det har han ikke bedt om. Han er sulten som bare det. Vi skal ut i Tyskland, Østerrike, Belgia og Polen før jul. Det er stor interesse for Kurt utenfor Norge.

-  Vi skal nok litt utenlands med denne plata også, fastslo Kurt.

Men han understreket:

-  Min forrige plate solgte i 180 000 eksemplar, 90 000 av dem i Norge. Jeg forventer ikke et liknende salg med «A Part of Me». Men hvis jeg klarer det, vil det være et enormt statement. Da er jeg endelig ute av Idol-skyggen.

-  Hvordan blir den nye skiva?

-  Den er definitivt en høstplate i singer/songwriter-tradisjonen, meg og gitaren, liksom.

Da Kurt mottok prisen for «Beste nykommer», måtte han flere ganger avbryte takketalen på grunn av den øredøvende applausen blant de rundt drøyt 4000 i salen. Flesteparten i de yngre alderslag. Selv var ikke Nilsen helt enig i tittelen.

-  Jeg føler meg definitivt ikke som noen nykommer. Jeg har jo holdt på i årevis med bandet mitt. Og Idol begynner også å bli en stund siden.

Sladrechampagne

Etter rundt 15 minutter omringet av norsk presse forsvant Kurt ut bakveien i Oslo Spektrum i retning nachspiel, tett fulgt av en overlykkelig manager Jan Fredrik Karlsen.

-  Det blir nok en liten fest, sa Nilsen og viftet med to flasker gratis champagne fra Se og Hør og Her og Nå.

DOBBELTSEIER: Kurt Nilsen følte revansjens søte smak i Oslo Spektrum i går. Det å få folkets aksept betyr så absolutt mer enn å tilfredsstille kritikerne, sa Kurt etter å ha innkassert både «beste nykommer» og «beste artist».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media