Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kutt i Absolutt

TV 2 reduserer fra fem til en sending i uken.

(Dagbladet.no:) TV 2 har bestemt seg for å kutte ned på antall sendinger av programmet «Absolutt underholdning». Det bekrefter redaktør Bård Espen Hansen overfor Dagbladet.no.

- «Absolutt underholdning» vil gå fra å være et daglig program, til å bli et ukentlig program. Men sendedag og sendetidspunkt er foreløpig ikke klart, sier Hansen.

Han kan derimot opplyse om at sendetiden dobles, og at den nye sendetiden vil være på 30 minutter.

Programmet har opplevd et fall i seertall etter at sendetiden ble flyttet en time frem. Nå har TV2s ledelse bestemt at de nye seertallene ikke er bra nok, og at programmet må flyttes:

- Som følge av flyttingen av «Tabloid» til «Absolutt»s tidligere sendetidspunkt klokken 19 ble Absolutt flyttet til kl. 18. Det har vist seg at det er for tidlig på døgnet til å for å få tilstrekkelig med seere, og Absolutt blir nå flyttet til et tidspunkt som kan gi flere seere, sier Hansen.

TV 2 har også et annet ukentlig underholdningsprogram, «God Kveld Norge», som ledes av Dorthe Skappel. Hansen påpeker imidlertid at omgjøringen av «Absolutt underholdning» til et ukentlig program, ikke vil påvirke kanalens andre underholdningsprogram, og at de to programmene har forskjellige profiler:

- «Absolutt underholdning» og «God Kveld Norge» har levd ved siden av hverandre i fem år, og kommer fortsatt til å gjøre det. Mens «God Kveld Norge» er opptatt av det kjente mennesker gjør på fritiden, er «Absolutt» opptatt av det de gjør i arbeidstiden.

Tidligere har Connie Barr og Stål Talsnes ledet «Absolutt underholdning», før Guri Solberg og Pål Laache tok over. Solberg sluttet deretter i «Absolutt» for å lede «Skal vi danse» i samme kanal. I dag er det Henriette Bruusgaard og Pål Laache som veksler på å lede sendingene.

KUN EN GANG I UKEN: Programleder Henriette Bruusgaard og «Absolutt underholdning» har ikke hatt gode nok seertall, og nå skal programmet sendes en gang i uken. Foto: TV 2
KUN EN GANG I UKEN: Programleder Henriette Bruusgaard og «Absolutt underholdning» har ikke hatt gode nok seertall, og nå skal programmet sendes en gang i uken. Foto: TV 2 Vis mer

Hansen vet ikke om reduksjonen i antallet absolutt-sendinger medfører noen endring av tv-fjesene.

- Det er foreløpig ikke avklart om det blir noen endringer med tanke på programleder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling