Statsbudsjettet:

Kutt i pressestøtten: - Kan få dramatiske konsekvenser

Mener regjeringen motsier seg selv.

KUTTER: Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) kutter 25,7 millioner kroner i pressestøtten i neste års statsbudsjett. Mediebedriftenes Landsforening mener Kulturdepartementet ikke har lyttet til rådene fra mediemangfoldsutvalget. FOTO: NTB Scanpix
KUTTER: Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) kutter 25,7 millioner kroner i pressestøtten i neste års statsbudsjett. Mediebedriftenes Landsforening mener Kulturdepartementet ikke har lyttet til rådene fra mediemangfoldsutvalget. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er ikke den medisinen mediebransjen trenger. Så det er dramatisk hvis dette blir stående, sier Randi Øgrey, administrerende direktør i mediebedriftenes landsforening.

Regjeringen kutter 25,7 millioner kroner i pressestøtten, også kalt produksjonstilskuddet, i neste års statsbudsjett. Men det foreslås også å sette av syv millioner kroner til en ny innovasjonsrettet tilskuddsordning for nyhets- og aktualitetsmedier. Denne skal særlig være rettet mot små medier. Det innebærer et nettokutt i den direkte pressestøtten på 18,7 millioner kroner.

I statsbudsjettet skriver regjeringen at de vil legge til rette for god nyhetsproduksjon og en bredt anlagt offentlig samtale i framtidens mediesamfunn.

Øgrey mener regjeringen motsier seg selv når de samtidig kutter i pressestøtten.

- Hvordan i all verden

- Kuttideologien trumfer de faglige rådene. Kulturministeren sier hun vil sikre et mangfold av uavhengige nyhets- og aktualitetsmedier. Hvordan i all verden tenker hun at hun skal få til det når hun kutter i pressestøtten, sier Øgrey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer