IKKE HELT HELDIGE: Comebackkonserten til Outkast ga fansen blandede følelser. Her Andre 3000 (til venstre) og Big Boi på Coachella-scenen fredag kveld. Foto: Scanpix/AP
IKKE HELT HELDIGE: Comebackkonserten til Outkast ga fansen blandede følelser. Her Andre 3000 (til venstre) og Big Boi på Coachella-scenen fredag kveld. Foto: Scanpix/APVis mer

Kutta lyden på Outkasts store comeback-konsert

Har ikke stått på en scene sammen siden 2007, men fikk ikke spille ferdig.

(Dagbladet): Mange har sett fram til å se Big Boi og Andre 3000 sammen igjen. Som hiphop-duoen Outkast hadde de flere store hits på 2000-tallet, men siden 2007 har gruppa ligget i dvale.

Derfor tok ikke fansen det pent da Atlanta-bandets store comeback-konsert på festivalen Coachella i California fredag bar preg av dårlig planlegging, tekniske problemer og stort fokus på solomateriale og gjesteartister istedet for hits.

Skandalen var komplett da bandet ikke rakk å spille siste låt - «The Whole World» - innenfor tidsrammene, og lyden ble kuttet av arrangørene.

- Jeg skjønner at dette ble litt rart, men takk for at dere kom, var det siste Andre 3000 fikk sagt over bu-inga fra tusenvis av festivalgjester, før han måtte gå av scenen, ifølge Billboard.

Også megahiten «Mrs. Jackson» ble brått stanset midtveis, angivelig på grunn av tekniske problemer. Og da gruppa spilte «Hey Ya» var det med en synlig ukomfortabel Andre 3000 stående med ryggen mot publikum store deler av låta, melder flere medier.

The Roots-trommis Questlove var blant publikummerne, og gir via Twitter det gjenforente Outkast en rekke råd og tips før de nå legger ut på en stor turné. Deriblant å beregne minst fem minutter til hver låt, og planlegge showet bakfra - slik at de er sikre på å få spilt de viktigste låtene.

En del fans påpeker imidlertid at duoen må få litt tid på seg til å bli samkjørte etter sju år hver for seg, og at det forholdsvis unge og hit-orienterte publikummet på Coachella ikke akkurat ga dem drahjelp.