Kutter 10 årsverk i Kanal 24

Kanal 24 legger ned programmer og kutter ut profilerte navn for å spare 30 millioner.

(Dagbladet.no): Kanal 24 legger ned programmer og kutter ut profilerte navn for å spare 30 millioner med effekt fra neste år. I tillegg kutter kanalen ut sitt abonnement fra NTB.

Fem ansatte har fått tilbud om sluttpakke. To ansatte har fått spørsmål om de kan gå ned til 50 prosents stilling. De det gjelder har frist til mandag med å svare på tilbudet.

Om ikke de godtar tilbudet vårt må vi starte en prosess med å si opp ansatte, sier sjefredaktør Arne Krumsvik til Dagbladet.no.

Profilerte navn

Det er også en fare for at programledere som leverer stoff til forskjellige produksjonsselskap går tapende ut av nedskjæringsprosessen.

Kanal 24 kjøper i dag inn en rekke program fra eksterne produsenter. Kanal 24 vil fortsette med noen av programmene, men de skal i stedet produseres internt, og av fast ansatte.

- Vi ble kalt inn på et møte i ettermiddag, men jeg kan ikke si så mye om hva som kom fram der, fordi det er flere ansatte som ikke er informerte ennå, sier leder i stasjonens redaksjonsklubb, Christian Grotnes Halvorsen.

På møtet understreket ledelsen i kanalen at de skal opprettholde konsesjonsforpliktelsene sine.

- Vi skal i utgangspunktet ikke legge ned noen programmer, men ledelsen vil at vi skal produsere mer og billigere med en fast ansatt stab, sier Grotnes Halvorsen.

Han vil ikke si noe om hvilke deler av det redaksjonelle produktet som blir rammet, men Dagbladet.no kjenner til at programmer med profilerte kjendiser står i første rekke til å ryke.

Disse programmene er produsert av eksterne produksjonsmiljøer, og er ganske dyre. Her er det mye å hente for Kanal 24 som leter etter muligheter til å redusere utgiftene sine.

Teisen og Schau i faresonen

Dagbladet.no får bekreftet av kilder at programdirektør Anne Jortveit har informert produksjonsselskapet Stig og Stein og Både Og: at de er usikre på om de skal kjøpe inn flere programmer fra selskapene. Først i slutten av måneden skal Stig og Stein få endelig beskjed.

Stig og Stein har laget rundt 100 innslag med komikeren Kristoffer Schau. I tillegg har de laget rundt 60 innslag om værfenomener med tidligere statsmeteorolog Vidar Teisen. Det populærvitenskaplige programmet Hurum og Ødegaard med blant annet programleder Knut Jørgen Røed Ødegaard, lages også av produksjonsselskapet.

Livssynsprogram

Petter Nome er en av de andre profilerte programlederne som kan høres på Kanal 24. Han er programleder for livssynsprogrammet D-Dagen.

- Jeg forstår at Kanal 24 må spare penger, men frykter jo at de få programmene med meningsinnhold er de som kuttes først, sier Nome til Dagbladet.no.

Han føler redaksjonen og han har laget et godt program, og tilbakemeldingene har vært gode.

- Det har eventuelt vært en artig bijobb for meg, om det skulle legges ned, sier Nome.

Det er produksjonsselskapet Både Og: som lager Nomes program. I tillegg produserer selskapet programmet Deichman med Guri Heftye og Norsk RetroKultur med Bjørnar Pedersen.

- Jeg uttaler meg ikke om de enkelte leverandørene før jeg har snakket med dem selv, er alt Krumsvik vil si om skjebnen til programmene som kommer fra eksterne leverandører.

Han opplyser likevel at Kanal 24 har senderettigheter til de allerede produserte programmene ut året. Det kan bety at noe sendes i reprise.