Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kutter i TV 2-nyhetene for å få plass til «Skavlan»

Det blir mindre tid til nyhetene og sporten på fredagskvelden på TV 2.

TIL TV 2: Fredrik Skavlan tok med seg talksowet fra NRK til TV 2. Fredag gåt første TV 2-sendte program på lufta. FOTO: Nina Hanssen / Dagbladet
TIL TV 2: Fredrik Skavlan tok med seg talksowet fra NRK til TV 2. Fredag gåt første TV 2-sendte program på lufta. FOTO: Nina Hanssen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å få plass til de to store talkshowene «Skavlan» og «Senkveld med Helene og Stian» på fredagskvelden, har TV 2 kuttet i sendetida til nyhetene og sporten.

Der «Sportsnyhetene» vanligvis begynner, klokka 21.25, går i stedet startskuddet for «Skavlan». Derfor skal nyhetssendingen fra klokka 21.00 til 21.20, romme både nyhetene og sportsnyhetene framover, i tillegg til reklame.

– Nyhetssendingen er kort i utgangspunktet, bare 15 effektive minutter, så jeg synes det er synd om nyhetene og sporten blir enda kortere. Norge er et nyhetshungrig land, så i utgangspunktet håper jeg «Nyhetene» kan få den tilmålte sendetida som tidligere, sier Leslie Tangen, nestleder i redaksjonsklubben i TV 2, og reporter i TV 2 Nyhetskanalen.

– Kan være fornuftig

Men Tangen legger til at de tilpasser seg dagens situasjon, og han mener også at det kan være riktig å korte inn nyhetene når det etterfølges av et aktualitetsprogram.

– Det er et nytt prosjekt som også er et aktualitetsprogram, og at det spiser noe av sendetida kan derfor være akseptabelt, sier Tangen.

Trygve Rønningen, kanaldirektør i TV 2, sier til Dagbladet at hvordan de disponerer tiden og legger opp sendeskjemaet på fredagskveldene framover til variere.

– Det vil variere litt gjennom sesongen. Herunder også hvor mye tid vi bruker på nyheter og sport. Vi har valgt å legge Skavlan inn under nyhetene og nyhetsredaktøren, slik at vi kan utnytte fullt ut at vi har både TV 2-nyheter og et aktuelt talkshow i sentral sendetid på fredagskvelden, sier Rønningen.

Kontinuerlig endring

– Er endringen i sendeskjemaet gjort for å få plass til «Skavlan» og «Senkveld med Helene og Stian»?

– Med Skavlan om bord, har vi i høst utvidet fredagsmenyen med ett program, sammenliknet med tidligere sesonger. Derfor gjør vi endringer i sendeskjemaet, tilpasset de programmene vi har. Så kommer nok sendeskjemaet også til å være i kontinuerlig endring, inkludert lengden på nyheten, basert på det mest optimale oppsettet vi til enhver tid ser for oss en fredagskveld, sier Rønningen.

Han legger til at det at «Skavlan» ligger innunder nyhetsredaksjonen, ikke har hatt noe å si for at programmet nå tar noe av tiden som tidligere er blitt brukt på nyheter og sport.

– Det viktigste med dette, er at vi får en enhetlig behandling av det redaksjonelle stoffet, underlagt nyhetsredaktøren. Nyhetene og sporten har alltid variert litt i lengde gjennom sesonger og ukedager, avhengig av hvilken totale programmeny vi har, sier Rønningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!