Kutter i TV 2-nyhetene for å få plass til «Skavlan»

Det blir mindre tid til nyhetene og sporten på fredagskvelden på TV 2.

TIL TV 2: Fredrik Skavlan tok med seg talksowet fra NRK til TV 2. Fredag gåt første TV 2-sendte program på lufta. FOTO: Nina Hanssen / Dagbladet
TIL TV 2: Fredrik Skavlan tok med seg talksowet fra NRK til TV 2. Fredag gåt første TV 2-sendte program på lufta. FOTO: Nina Hanssen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For å få plass til de to store talkshowene «Skavlan» og «Senkveld med Helene og Stian» på fredagskvelden, har TV 2 kuttet i sendetida til nyhetene og sporten.

Der «Sportsnyhetene» vanligvis begynner, klokka 21.25, går i stedet startskuddet for «Skavlan». Derfor skal nyhetssendingen fra klokka 21.00 til 21.20, romme både nyhetene og sportsnyhetene framover, i tillegg til reklame.

– Nyhetssendingen er kort i utgangspunktet, bare 15 effektive minutter, så jeg synes det er synd om nyhetene og sporten blir enda kortere. Norge er et nyhetshungrig land, så i utgangspunktet håper jeg «Nyhetene» kan få den tilmålte sendetida som tidligere, sier Leslie Tangen, nestleder i redaksjonsklubben i TV 2, og reporter i TV 2 Nyhetskanalen.

– Kan være fornuftig

Men Tangen legger til at de tilpasser seg dagens situasjon, og han mener også at det kan være riktig å korte inn nyhetene når det etterfølges av et aktualitetsprogram.

– Det er et nytt prosjekt som også er et aktualitetsprogram, og at det spiser noe av sendetida kan derfor være akseptabelt, sier Tangen.

Trygve Rønningen, kanaldirektør i TV 2, sier til Dagbladet at hvordan de disponerer tiden og legger opp sendeskjemaet på fredagskveldene framover til variere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer