Kutter ut filmkarrieren

Michelle Pfeiffer trekker seg fra filmen og satser nå på rollen som småbarnsmamma.

- Jeg akter ikke å gjemme meg bort som Greta Garbo. Dessuten er min mann berømt, så hva skal jeg gjøre? sier Michelle Pfeiffer til Harpers Bazaar. Men hun vil - inntil videre - bruke all sin tid på barna, seks år gamle Claudia Rose og fire år gamle John Henry.

Pfeiffer, 41, vedgår at hun ikke er 20 lenger men i en alder da det passer å være mor og ha familie. Hun er gift med Ally Mc Beal-producer David Kelley. Hun sier at hennes måte å spille på endret seg etter at hun ble mor, at hun gjør flere feil og ofte er skuffet over seg selv.

Pfeiffer trekker seg tilbake på toppen av karrieren. Hun har nettopp gjort ferdig «The Story of Us» med Bruce Willis, i enda en rolle som hustru og mor. Og hennes foreløpig siste innsats blir et toppmøte med Harrison Ford i thrilleren «What lies beneath».

Lokal miss

Michelle Pfeiffer, tidligere Miss Orange County, debuterte i Tv-serier. Hun har spilt alt fra jomfruelig i «Dangerous Liaisons» med tidligere elsker John Malkovich, til tårevåt mamma i «The Deep end of the Ocean». Hun gjorde sterkt inntrykk som Catwoman i «Batman», sammen mad Al Pacino i «Scarface» og som sangerinnen i «The Fabulous Baker Boys».

- Hun er som en gudinne, sier Bruce Willis, mens regissør Rob Reiner anser henne som «skuespillernes Rolls Royce».

Filmmiljøet tar hennes beslutning med en stor klype salt. Hun er på Hollywoodtoppen, men har ikke vært like heldig med sines siste valg, som den tårevåte «Thousands of Acres». Det er kanskje ikke så dumt med en klok retrett mens leken er god.

FRA FILMBABYER TIL EGNE BARN: Michelle Pfeiffer forlater filmlerretet og satser på en karriere som hjemmeværende mor.