VELG OG VRAK: Slik ser menyen i det norske Donald Duck-universet ut på iPad. Skjermbilde
VELG OG VRAK: Slik ser menyen i det norske Donald Duck-universet ut på iPad. SkjermbildeVis mer

Kvakk! Donald Duck er kommet på iPad

Nå kan du lese Donald Duck på nettbrett. På norsk!

(Dagbladet): Alle teknofrelste Andebybeboere kan nå gå romjulen varmt i møte. Da har de forhåpentligvis tiden, og nå har de fått muligheten, til å kose seg med Donald Duck-historier i digital utgave.

Norske Donald Duck er nemlig blitt tilgjengelig på iPad.

Et 20-talls serier er allerede gjort tilgjengelig, og blant dem finnes klassiske Carl Barks- og Don Rosa-historier, kortere serier fra bladet og lengre serier som stammer fra pocketformatet.

Serien er tilgjengelig gjennom applikasjonen «Disney Comics».

- Der har vi planer om å legge ut omtrent tjue serier hver uke framover. De koster rundt 21 kroner per stykk, litt mer for en lang historie og litt mindre for en kort en, sier magasinsjef i Egmont serieforlaget Anders Krokfoss.

Han er ansvarlig for alle Donald-produktene i Skandiavia, og gleder seg over å kunne gjøre seriene tilgjengelig for det dedikerte publikummet på enda flere plattformer.

- Donald står fremdeles ekstremt sterkt i Norge. Både ukebladet og pocketformatet holder seg mer stabilt enn på mange år. Vi er ikke så opptatt av om serien leses på papir eller ikke. Vi vil bare gi flest muligheten til å få med seg Donald, uansett hvordan man ønsker lese om ham, sier Krokfoss.

iPad-utgaven har litt forskjellig funksjonalitet ut ifra hvordan man holder nettbrettet. Man kan zoome inn og lese rute for rute, eller la en avspillingsfunksjon trekke historien videre.

- Dette er en førsteutgave, og så vil vi utvikle den videre ut i fra hvilke erfaringer og tilbakemeldinger vi får, sier Krokfoss.

- Vårt viktigste kriterie i over 63 år har vært å gi leserne kvalitet. Det ønsker vi å fortsette med, sier han.

KJENT OG KJÆR: Slik ser en Donald Duck-serie ut i liggende format på iPad. Skjermbilde
KJENT OG KJÆR: Slik ser en Donald Duck-serie ut i liggende format på iPad. Skjermbilde Vis mer