Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kvakksalver Fugelli

ISLAMISME: Lege Per Fugelli vet sikkert veldig godt hva en kvakksalver er. Legefaget er et av få felt som er beskyttet mot at ikke-fagfolk utgir seg som eksperter og dermed påfører skade.Fugelli har i senere tid blitt en frontfigur i kampen for muslimer (alle?) og mot Frp. Den 11. februar gikk han i tog sammen med islamister under paroler mot ytringsfrihet og for at «Islam er sannheten», et tog hvor de eneste flaggene var islams helgrønne og hvor kvinner måtte gå bakerst. Og det er samme mann som 1. mai stempler Frps politikk som «ond».Hvor enn Fugelli opptrer, titellerer han seg med «professor». For en professor vet jo hva han snakker om, ellers hadde han ikke fått den høyeste tittel som finnes i hans fag?

MEN FUGELLI er professor innenfor legevitenskapen. Han har akkurat like mye faglig bakgrunn for å uttale seg om islam og muslimer som en frisør eller dataingeniør. Han er ganske enkelt IKKE professor i det fag-feltet han nå gjør seg syn-lig i.Han er nær ved å misbruke sin tittel, når han alltid dytter denne foran seg og skråsikkert og bedrevitersk står frem innen fagfelt hvor han åpenbart mangler grunnleggende kunnskaper om kompleksitet og nyanser.Verre blir det når man forsøker å lytte til hva han faktisk sier. Han sier nemlig ingenting! Han bare slenger ut løse slagord. Det finnes ingen faktahenvisninger, ingen forskningstall, ingenting. I stedet bøyer han seg fremover og legger hele sin sjel i det han sier, og gjentar det gang etter gang. For da blir det jo sant?

DET NÆRMESTE Fugelli blir konkret, er når han rakker ned på bestemte uttalelser fra Frp-politikere. I et intervju med Dagbladet 15. mai, hadde han bitt seg fast i Per Sandbergs advarsler mot Sharia-lover i Norge, som han uten videre stempler som «fremmedfrykt». Dette til tross for at det finnes både seriøs forskning og meningsmålinger som gir Sandberg full ryggdekning.Jeg er selv uenig med Frp i mye, men hvordan han har funnet ut at partiet er så utrolig «ondt» begriper jeg ikke. Og jeg aner ikke hvorfor en mann som mener å bringe det godes budskap slutter tropp med islamister.Forklaringen er muligens å finne i nevnte Dagbladet-intervju, hvor han forteller om seg selv den gang han var barn. «Jeg var naiv og ganske sikkert enfoldig. Så, jo, jeg ble helt sikkert utnyttet.» Mye tyder på at samme beskrivelse passer på den godt voksne Per Fugelli også.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media