Kvalitets-Prince vi i altfor lang tid bare har fått oppleve i korte albumøyeblikk

Dobbel dose lilla fløyel.

ROJALE UTGIVELSER: Prince er tilbake med intet mindre enn to album. Foto: Warner Music
ROJALE UTGIVELSER: Prince er tilbake med intet mindre enn to album. Foto: Warner Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Til tross for alle udiskutable musikalske diamanter - og perler - Prince Rogers Nelson har drysset over oss, kan det til tider likevel være vanskelig å argumentere for det som på alle måter har vært en svært todelt karriere.

Nå skal man selvfølgelig ikke tro på hypen og avfeie alt mannen har spilt inn siden midten av 90-tallet, men det er ingen tvil om at kvalitetsvekten tipper tungt mot den usannsynlig overlegne gullrekka fra det selvtitulerte gjennombruddet i 1979 og fram til...la oss si «Love Symbol». 

Jeg vet jeg allerede her legger grunnlag for intens Twitter-krangling, så la oss heller gjøre som Prince selv, og vende blikket fremover. Nærmere bestemt førstkommende tirsdag. Tidspunktet som ikke bare markerer det gale geniets mest etterlengtede soloalbum på mange år, men også gjenforeningen med Warner Bros. Records og debuten til 3rdEyeGirl. Bandtrioen som har gitt lærermesteren et veltrengt dytt i riktig retning, helt siden de ble tatt inn under hans lilla vinger i 2012. 

Kjapt oppsummert: to enkeltstående utgivelser i hver sin egen del av Prince sitt enorme, musikalske landskap. For mens «PlectrumElectrum» er en gitardrevet bandskive i rockens tegn, spiller soloalbumet «Art Official Age» videre på soul, funk, R&B og pop-strengene fra fjorårets flotte «Breakfast Can Wait».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer