- Kvalm av TV2

Etter et døgn med beklagelser og ydmykhet fra NRK-ledelsen var det nok for Bård Tufte Johansen. - TV2s behandling av Jagland ga meg en kvalmende følelse. Derfor lagde vi innslaget, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bård Tufte Johansen fikk ikke vise sitt kyllinginnslag på gårsdagens utgave av «Åpen post». Det bestemte NRK-sjef John G. Bernander på et oppvaskmøte i går formiddag. Til stede på det gemyttlige møtet var prosjektleder for «Åpen post» Lars Hognestad, satiresjef Charlo Halvorsen og underholdningssjef Tordis Aavatsmark.

«Verdens kuleste»

Men kyllingen selv, Bård Tufte Johansen, slapp å møte på sjefens kontor. Sammen med Harald Eia jobbet han med kveldens sending.

Kommentarer til kyllingen

Tøvet truer overalt(Aftenposten)
Kakling for millioner(Dagens næringsliv)
Hakkekylling med helbom(Dagsavisen)

I går kveld ga Tufte Johansen uttrykk for lett irritasjon for at han ikke fikk sende stuntet.

«Det er verdens kuleste innslag, men vi får ikke lov til å vise det,» sa Tufte Johansen i starten av gårsdagens sending. Han mente at ideen bak stuntet ville ha kommet fram hvis innslaget hadde blitt vist.

Tufte Johansen taklet skuffelsen over ikke å få vise kyllinginnslaget med å lage kaklende harselas med John G. Bernander. Innslaget var godkjent av Bernander selv. Før sending var prosjektleder Lars Hognestad på NRK-sjefens kontor for å informere om harselasen.

Godkjent innslag

- Jeg kan ikke redigere bort satire på min egen person, sa Bernander og ga innslaget sin velsignelse.

Under oppvaskmøtet lo kringkastingssjefen godt av innslaget der den svenske gjestekomikeren Robert Gustafsson intervjuer Valgerd Svarstad Haugland, og ikke kan få hennes skingrende versjon av «La det swinge» ut av hodet.

Bård Tufte Johansen står fast på at mediekritikk var utgangspunktet for kyllingstuntet som avbrøt TV2s nyhetssending tirsdag kveld.

- Her jager og hetser de en mann i månedsvis. Så står de utenfor Rikshospitalet med bekymret mine og spør: «Har presset fra mediene vært for stort?» Det blir som å kjøre på en fyr med bil, og så spørre ham: «Er trafikken i dette området for stort?» sa Tufte Johansen i gårsdagens sending.

Og la til at norske journalister er en gjeng som bør skamme seg fra de står opp til de legger seg.

Mens han beklaget i et åpent brev på NRKs nettsider tidligere på dagen, var han lei av den slags onsdag kveld.

- TV2 var opptatt av å være først ute med direktesending fra sjukehuset der Jagland lå. Det ga meg en kvalmende følelse, sa Tufte Johansen, og ga uttrykk for at han ikke var overbegeistret over NRK-ledelsens knefall for TV2.

- Rollefordeling

- Skulle du ønske NRK-ledelsen ikke hadde kommet med sine beklagelser?

- NRK-ledelsen gjør det de gjør. Jeg gjør det jeg gjør. Kall det rollefordeling.

- Betyr det at du synes NRK-ledelsen har gått for langt i sin kritikk?

- Jeg vil ikke falle dem i ryggen. Dessuten har jeg full forståelse for at kyllingstuntet kunne virke voldsomt når man ikke hørte hva jeg sa.

- «Er vi kritiske? Nå skal vi være stille!» - var det ikke det du sa?

- Nei, nei. Det jeg sa var: «Først er vi slemme, så er vi snille.» Og så sa jeg noe om at «vi er så flinke som har direktesending» .

- Var du forberedt på at TV2 ville bli sure?

- Ja, men ikke så nede i grunnvollene sure.

<B>KAKLENDE SJEF: John G. Bernander fikk gjennomgå i «Åpen post» i går, med hans egen velsignelse.
HELOMVENDING: I går formiddag <P>beklaget Bård Tufte Johansen kyllingstuntet i brevs form på NRKs nettsider, deretter slo han tilbake med et ellevilt oppgjør med NRK-sjef John G. Bernander i «Åpen post».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer