Kvalmest på Quart

QUART (Dagbladet.no): P3s Karateredaksjon kom black metal-bandet Mayhem i forkjøpet og ikledde programleder Kristopher Schau et råttent grisehode.

Stanken bredte seg over Bendiksbukta da Kristopher Schau i ettermiddag satte ny personlig rekord i griseri.

I år som i fjor er P3s Karate-redaksjon leid inn som konfransierer på en Quart-scene. I fjor gjorde Schau furore med å stille seg på en gren fem meter over bakken, urinere i en uthulet loff, for så å steke de søkkvåte restene i vaffeljern og kaste sluttproduktet på publikum.

I år gikk kamikazekomikeren enda lenger. Et uthulet grisehode fra Tønsberg slakteri som hadde godgjort seg i varmen siden søndag skulle til pers.

- Tro meg, hvis noe i mitt liv har luktet vondt, og jeg har vært mye på utedass, så er dette nummer en, sa Schau.

Og mens den overraskende ille stanken av råtten grisehud spredte kvalme blant publikum begynte så lillebror Aleksander å teipe grisehodet fast til Kristopher.

- Jeg tror jeg dør, fikk Kristopher hvest fram ut den halt oppløste grisekjeften. Deretter bar det ut i mengden forå kysse overmodige publikummere.

Stuntet var selvsagt for å latterliggjøre metalbandet Mayhem, som har lovet å «ødelegge Sørlandet» i sitt show i morra. Blod og oppstikking av grisehoder er et fast inventar i showet, men Schau kom dem altså i forkjøpet.

I fjor ble Mayhems kolleger i The Kovenant utsatt for samme forhåndskupping. Før de fikk gjennomført sin forhåndsannonserte og lett patetiske bibelbrenning hadde Black Debbath allerede brent av stortingets landbruksmelding på scenen.

NØFF SAID: Kristopher: - Jeg må spy. Aleksander: - Vent litt, du trenger mere tape. Kristopher:- Jeg tror jeg dør.