Kvartettkveld på MaiJazz

Kvartettjazz er så mangt, og noen ganger er det helt ålreit.

DYNAMISK OG TETTVEVD: Omar Sosa Afreecanos Quartets konsert på MaiJazz i Stavanger fikk terningkast fem fra Dagbladets anmelder. Foto: TERJE MOSNES
DYNAMISK OG TETTVEVD: Omar Sosa Afreecanos Quartets konsert på MaiJazz i Stavanger fikk terningkast fem fra Dagbladets anmelder. Foto: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STAVANGER (Dagbladet): Den kubanske, spaniabosatte pianisten Omar Sosa (44) og den puertoricanske, USA-bosatte saksofonisten David Sanchez (40) er to av MaiJazz' største internasjonale navn i år.

DynamiskTorsdag kveld stilte de til konsert med hver sin kvartett, Sosa med sin Afreecanos Quartet, mens Sanchez hadde den norske, New York-baserte gitaristen Lage Lund (30) i sin besetning.

Ordspillet i Sosa-kvartettens navn indikerer hva musikken handler om.

Musikerne stilte i afrikanske gevanter og lot konserten fortelle om jazzens røtter i Afrika, ferden over havet til ufrihet i Nord-Amerika, fusjonen med den karibiske musikken, framveksten av blues og jazz og den aldri hvilende frihetskampen.

Men Sosa & co er ikke propagandister, dogmatikere eller rapporterende musikkvitere, de viste seg som et dynamisk, tettvevd band som gjorde den musikalske fortellingen ytterst sanselig, humørfylt og medrivende.

Sosas pianistiske ferdigheter, uansett hva han spilte, var som alltid frapperende, og sanger/perkusjonist Mola Sylla, el-bassist (dobbeltbass, med hhv fire og fem strenger) Childo Thomas og trommeslager Marque Gilmore matchet ham følsomt, men med myndighet i alle tempi, stemninger og geografiske strøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer