Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kvekkende fredsdue

BONDEVIK: Etter å ha bombet noen afghanske landsbyer, rasert Norges Fredsråd og latt Raufoss selge dum-dumkuler som USA har kunnet sprenge afghanere og irakere i filler med, bestemte Kjell Magne Bondevik seg for å åpne et senter for fred og menneskerettigheter. Variasjon skal man ha. Norges krøsuser har åpnet pengesekken. Bidragsytere som Stein Erik Hagen (RIMI), Bjørn Rune Gjelsten, Stig Olav Jacobsen og Erik Berg (Berg-Jacobsen-gruppen) har mye å takke Bondevik for. I 2000 hang en ny avgiftslov som et damoklessverd over byggingen av Rica Seilet Hotel i hjembyen Molde, som alle fire hadde saltet penger i. På oppfordring tok daværende stortingsrepresentant Bondevik saken opp med finansminister Karl Eirik Schjøtt-Petersen. Tre uker etter dette møtet sendte Finansdepartementet ifølge NRK Brennpunkt ut sitt notat om hvordan avgiften skulle håndheves. Ordlyden var nå endret så investorene slapp med skrekken.

IKKE BARE sponser denne gutteklubben med høy sigarføring Bondeviks Frans av Assisi-lek. De har også sørget for etterspørsel etter den barmhjertigheten Bondevik nå ønsker å utfolde. På innpust bidrar Kjell Inge Røkke og Aker ASA til torturreiret Guantanamo. På utpust sponser de Bondeviks menneskerettighetssenter. Med den ene hånda investerte DnB NOR i landmineprodusenten Singapore Technologies, med den andre støtter de Bondeviks senter. Bondevik avviser kritikken av dette samrøret, men med slike venner trenger man ikke bry seg om vanlige folk. Med dette lurvete hoffet rundt seg og uten Kåre Willochs oppgjør med sin politiske CV, havner Bondeviks engasjement for de fattige og forfulgte i et pinlig lys.Mange er overbeviste om Bondeviks gode intensjoner. Ikke minst han selv. Men når man går som ei and og kvekker som ei and, da er man nok bare ei and.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling