BARE VISSTE DET: Ingen bombe at Plumbo gikk videre. Bandet snudde skam til seier, og vi unner dem plass i MGP-finalen neste måned
Foto: Håkon Eikesdal
BARE VISSTE DET: Ingen bombe at Plumbo gikk videre. Bandet snudde skam til seier, og vi unner dem plass i MGP-finalen neste måned Foto: Håkon EikesdalVis mer

Kvelden er reddet - og takk for det

Plumbo, dere er tilgitt.

MGPs svakeste heat: Larvik hadde lite spenst å by på. Bare to artister var, strengt talt, verdt å få med seg, Cocktail Slippers og Plumbo. Men, som vi så forrige uke: NRK lager et forrykende show. Aldri tidligere har delfinalene vært bedre regissert og presentert. Marte Stokstad og Per Sundnes, bra levert.

Harry-rockens fanebærere, Plumbo, er inne i varmen. Vel fortjent. En liten ubetenksomhet i Spellemannshowet kunne parkert dem for godt. Men anger og ydmykhet betaler seg. Bandet gikk offensivt ut og vant kvelden. Låta er bedre enn terningkast to, som jeg ga - mye på grunn av uttrykket. Lett å se at denne gjengen har vært på veien. Hardt arbeid adler bandet. Delvis platt tekst og musikalske snarveier, likevel. Dere er med, og dere er tilgitt.

Cocktail Slippers, I love you. Framføreselsen var forfriskende, forførende, medrivende og deilig. Låten var kveldens ubestridte beste, jeg løfter den til terningkast 5. Sjarm og feminin guts i denne gjengen. Lett å forstå at Little Steven Van Zandt er blitt forelsket i denne gjengen. Ingen finalebillett, men vi glemmer dere ikke.

Er jeg slem? Det er i hvert fall ikke første gang. Men noen må fortelle hvor skapet skal stå: Isabel Ødegård har fått en middels svak låt av Thom Hell. Men dama er jo bare en sexy posør med trutmunn. Sangstemmen, hvor er den? Ikke mye mer å si om dette.

Det er ikke vanskelig å like Tommy Fredvang. Original? Langt ifra. Låta har substans som en overmoden banan. Men han har et vinnende vesen, det har?n. Og det ga finaleplass. Grattis, Tommy.

Kveldens lekreste kjole. Hva motepolitiet mener er ikke godt å vite, men Rikke Lie var flott da hun endelig kom fram etter å ha gjemt seg bak pianoet. Låta, nei: for mye glossy sukkerspinn.

Mens Malin ikke helt har kommet seg ut av MGP jr-segmentet, klarte hun likevel å mobilisere folket. Men Minnie-Oh, da - et teknofugleskremsel med dansende «bødler». Spar oss!

Mas, mas, mas, over hele linja. Rikke Normann, vi sier takk til deg.

VAKKER: Isabel Ødegård er en flott frøken, en sexy posør, men ingen stor sanger.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
VAKKER: Isabel Ødegård er en flott frøken, en sexy posør, men ingen stor sanger. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer