Kvelden med det rare i

Én torsdag i måneden skal ung, moderne kultur i mange former innta Blå. Det blir ikke først og fremst en klubbkveld, men en forestilling eller en hendelse.

Hovedideen bak prosjektet, som multikunstneren Namik Mackik og DJ og produsent Wilson Soto arrangerer, er å kombinere visuelle og musikalske innslag så publikum får et virkelig inntrykk å ta med seg hjem. Denne kvelden blir spesielt kompleks og sammensatt til ære for Oslo-publikumet.

Torsdagens første del er kalt Elektrisk Varieté og består av et performance-program i fire deler. Temaene er mange: blant andre rock & roll, tabloidpresse, dataspill, schizofren samtid, død og skjønnhet. Dans, musikk i ymse former og teater er blant effektene som tas i bruk. Medvirkende er Katrine Bølstad, Marius von der Fehr, Vanna Bowles, Kate Pendry og duoen Next Life. Det blir multimedia for fulle mugger.

Dope Needle Experience (UK) presenteres av Funk of Fury recordings. Quantum, som han også er kjent som, etablerte Funk of Fury i 1996 sammen med partner Johan Oinert. Dope Needle Experience er kjent for å spille utifra djup soul og jazz-basert drum & bass og legge til vokal, strengeinstrumenter og tøffere technotoner. Mad Globster aka DJ Porter tar turen fra Sverige for å imponere med ferdighetene sine bak platespilleren. I hjemlandet er han ettertraktet som soul, jazz, hiphop og drum & bass-produsent. Perkusjonist Cesar Bolly stiller også opp for å legge til litt lyd.

Kveldens bakmenn ønsker at du skal føle arrangementet deres ikke bare på kroppen, men også i sinn og sjel. Tør du prøve om de greier det?