Kveldens «Stjernekamp» under lupen

Les vår vurdering av artistene her.

IMPONERTE: Reidun Sæther vakte begeistring med sin tolkning av The Dixie Chicks forrige lørdag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
IMPONERTE: Reidun Sæther vakte begeistring med sin tolkning av The Dixie Chicks forrige lørdag. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Reidun Sæther: «Mack the Knife»  gjort kjent av Louis Armstrong
Reidun begynner så smått å seile opp til å bli en av favorittene i årets stjernekampkappløp. Hun har de tekniske ferdighetene og vel så det. Utfordringen hennes er å velge de riktige låtene, og å tørre å begrense seg. I kveldens storbandmønstring har hun kontroll så det holder. Her handler det først og fremst å ha roen, glimtet i øyet og overksuddet på plass - Reidun har alt dette, og crooner seg i havn med stor eleganse. Dette skal bli en tøff åpning å følge for resten av gjengen.

Lars Erik Blokkhus: «Sir Duke» gjort kjent av Stevie Wonder
Storband er et godt stykke unna Lars Eriks artisthverdag. «Sir Duke» er et litt småtraust og opplagt låtvalg, men Lars Erik synger seg gjennom den på en fin måte. Han mangler den fyldige klangen og elegansen  til de store croonerene, men reddes på et skjevt smil og ståpåvilje. Man kan komme et godt stykke med litt pur glede, selv om det neppe løfter han opp i toppsjiktet i kveld.

Nora Foss i kveldens storbandkonkurranse. Foto: Tomm Christensen / Dagbladet
Nora Foss i kveldens storbandkonkurranse. Foto: Tomm Christensen / Dagbladet Vis mer

Nora Foss al-Jabri: «Tough Lover» gjort kjent av Christina Aguilera
Om du skal velge en såpass teknisk utfordrende sang, skal du ha godt med overskudd og is i magen. Nora er en dyktig sanger, men hun klarer aldri helt å feste grepet om dette nummeret. Det blir heseblesende og hektisk - i refrenget blir det også tidvis surt og pistrete.
Da faller du fort igjennom i en sjanger som krever mye formidlingsevne, men hun skal uansett ha for å våge.

Mo Abdi Farah: «Sex Machine» gjort kjent av James Brown
Hva kan man si? Mo har en spille- og formidlingsglede som kommer rett gjennom ruta. Han danser som gud og synger de drøyeste vokallinje uten å blunke. Sånt blir det fest av, og det er jo nettopp det kvelder som dette bør ha som fokus. Men man må være litt kritisk også: Mo blir litt for insisterende i noen partier hvor han kunne og burde ha «played it cool», det gjør at låten mister litt av den sløye grooven, men det er fortsatt innafor.

Mo i Stjernekamp. Foto: Tomm Christensen / Dagbladet
Mo i Stjernekamp. Foto: Tomm Christensen / Dagbladet Vis mer

Raylee: « Big Spender» gjort kjent av Shirley Bassey
Raylee er ikke helt hjemme her vokalt. Scenemessig har hun en fin fremtoning, men stemmen hennes kler rett og slett ikke sjangeren veldig godt. Tonalt er hun på plass, men det blir litt tynt og ropete på de høye tonene. Og fremføringen mangler den litt mystiske auraen som gir sangen brodd.

Paul Hansen: «Penny Lane» gjort kjent av The Beatles
Paul var i sitt ess i forrige ukes countrykonkurranse. Her er han dessverre på tynn is igjen. Paul har store problemer med intonasjonen i refrengene og timing-messig er han ute og sykler i versene. Når stemmen hans i tillegg mangler fylde, blir det ikke så mye å skrive hjem om. Kanskje det var nervene som tok han?

Paul Hansen. Foto: Tomm Christensen / Dagbladet
Paul Hansen. Foto: Tomm Christensen / Dagbladet Vis mer

Anita Skorgan: «They Can' Take That Away From Me»
Det er synd å si det, men Anita har ikke vært helt heldig så langt i konkurransen. Hun kommer ikke hjem denne gangen heller. Hun virker anspent og er en smule stakato i fraseringene sine. Heldigvis virker det som om det løsner midtveis. Når hun senker skuldrene og drar på og leker med vokallinjene, kommer hun som sanger mye bedre til sin rett.

Jørn Hoel: «I've got News For You»
Ingen tvil om at Jørn har en stemme en nattklubb verdig, og hva er vel da mer naturlig enn å gi seg i kast med dette dundernummeret. Jørn bærer låten med en fandenivoldsk autoritet. Selvsagt har han et lite djevelsk smil på lur der også. Klart bestenotering for Hoel i Stjernekamp så langt.

Bestenotering for Jørn Hoel så langt i Stjernekamp. Foto: Tomm Christensen / Dagbladet
Bestenotering for Jørn Hoel så langt i Stjernekamp. Foto: Tomm Christensen / Dagbladet Vis mer