FINALIST: Elisabeth Carew, som også deltok i Melodi Grand Prix i 2010, da uten å komme til den nasjonale finalen. Foto: Benjamin Ward/Dagbladet
FINALIST: Elisabeth Carew, som også deltok i Melodi Grand Prix i 2010, da uten å komme til den nasjonale finalen. Foto: Benjamin Ward/DagbladetVis mer

Kveldens vinnere i Melodi Grand Prix

Tre nye låter klare for nasjonal finale.

FOLKETEATRET (Dagbladet): I kveld har den tredje og siste MGP-semifinalen gått av stabelen i Folketeatret.

Tre ny bidrag er blitt plukket ut til finalen, som står i Oslo Spektrum neste lørdag.

Disse bidragene trakk de lengste stråene i kveld:

• Elisabeth Carew
• Carl Espen
• El Cuero

Hvem som får representere Norge i den 59. internasjonale Eurovision-finalen, som går av stabelen i København 6. - 10. mai, avgjøres i Oslo Spektrum neste helg.

- Den neste uka skal jeg først og fremst sove, drikke vann og slappe av. I kveld skal jeg ta en øl for å få igang formen, sa Elisabeth Carew til Dagbladet etter at tv-kameraene var gått av lufta i kveld.

Søsteren til fotballprofilen John Carew har vært artist i mange år, og deltok også i Melodi Grand Prix i 2010. Hun sier den viktigste erfaringen fra den gang var at det egentlig ikke er mulig å bli helt forberedt til en MGP-opptreden.

- Man får et enormt adrenalinkick når man går på den scenen. Man kan uansett ikke bli helt klar, og må bare gripe øyeblikket, sier hun.

Rocker var Bobbysocks-fan Rockebandet El Cuero ble finaleklare med låta «Ain't no Love In This City no More».

FINALIST: Carl Espen mottar et seierskyss fra kompisen Øyvind Johnsen etter å ha fått flest stemmer av alle i kveldens delfinale. Foto: Benjamin Ward/Dagbladet
FINALIST: Carl Espen mottar et seierskyss fra kompisen Øyvind Johnsen etter å ha fått flest stemmer av alle i kveldens delfinale. Foto: Benjamin Ward/Dagbladet Vis mer

- Hvis vi går videre til den internasjonale finalen blir vi svært overrasket! Vi tenkte bare, nå blir vi med på dette her, så får vi vist oss fram. Vi håpet naturligvis at vi skulle gå videre til Oslo Spektrum, men har ikke ambisjoner om så mye mer, sier Kristiansund-gutta.

- Men det er folket som bestemmer, og vi sier ikke nei til en tur til Køben, sier vokalist Brynjar Takle Ohr, som i sin tid var svært betatt av Bobbysocks - de første norske vinnerne i den internasjonale slagerkonkurransen, som gikk til topps i 1985.

- Jeg lagde en egen Bobbysocks-avis og sang «La det swinge» på et skolearrangement. Det var min aller første sceneopptreden og kan nesten kalles et dragshow. At Hanne og Bettan stemmer på El Cuero, ser jeg på som helt naturlig, sier rockevokalisten.

Råtten fisk Bandet har til alt overmål et medlem - Tomny Reite - som til daglig jobber i konsertsalen der finalen avholdes neste helg. Han fleiper med at han kan sabotere konkurrentene.

- Kanskje henge opp noe råtten fisk som kan spolere opptredenene deres, sier han.

Den tredje finalisten, som bare går under artistnavnet Carl Espen men har etternavnet Thorbjørnsen, var den som fikk aller flest stemmer i kveldens delfinale og spås gode sjanser i både den nasjonale og en eventuell internasjonal finale av
MGP-kjenner og fanklubbleder Morten Thomassen.

- Det vil være som ut av en annen verden. Men nå tar jeg ett steg av gangen, fokuserer på finalen i Spektrum, skal lade opp til det og gjøre mitt beste der. Skulle jeg bli valgt videre til København, får jeg legge meg opp noen tanker om det da, sier Carl Espen.

- Dette er første gang du står på en stor scene. Hva tenker du om at du har fått flest stemmer av alle i kveld?

- Nei, hva skal man tenke om sånt. Det er bare utrolig smigrende. Det er en utrolig stor ære at det norske folk har stemt på meg, rett og slett. Og jeg er evig takknemlig. Det er derfor jeg gjorde dette her.

VETERANER: El Cuero har spilt tøff gitarrock sammen i snart ti år. Nå er de klare for MGP-finale, og avslører en dyp forkjærlighet for Bobbysocks. Foto: Benjamin Ward
VETERANER: El Cuero har spilt tøff gitarrock sammen i snart ti år. Nå er de klare for MGP-finale, og avslører en dyp forkjærlighet for Bobbysocks. Foto: Benjamin Ward Vis mer

- Du har allerede fått platekontrakt - tenker du at dette er starten på en videre musikkarriere?

- Jeg håper og satser på det. Albumet vil komme uansett, sier bergenseren, som egentlig er håndtverker, men har hatt musikk som hobby hele livet.

Balladen «Silent Storm» er skrevet av hans kusine Josefin Winther.

- Fordelen med å samarbeide med henne er at vi kan snakke sammen uten filter. Josefin er som en ekstra søster for meg. Familien vår er tett sammenknyttet, og jeg hadde ikke klart dette uten henne, sier han.

I fjor var det Margaret Berger og hennes «I Feed You My Love» som var Norges bidrag i låtkonkurransen. Den havnet på en fjerdeplass, bare slått av Aserbadjan, Ukraina og Danmark.