Kvelende hett

Det har vært en varm sommer på Solkysten. For varm for enkelte.

FØRST KOM

Europas overklasse og kongelige, så kom jetsetterne, pakketuristene, trekkpensjonistene, lykkejegerne og gjemselsfuglene. Den spanske solkysten er et sted hvor man er vant til at folk av ulike nasjonaliteter kommer og drar igjen, uten at det stilles for mange spørsmål om verken det ene eller andre. Tony Alexander King (38) benyttet seg av muligheten. Han er en anonym, passe hyggelig engelskmann, med kjæreste og greit forhold til ekskjæresten og sin lille datter. Etter en periode med forholdsvis hyppige jobbskifter fant han seg til rette som bartender på en trivelig engelsk pub. Ingen ante at de samme hendene som serverte pinter, burgere og sandwicher hadde forsøkt å kvele sju kvinner i London. På Costa del Sol bar han etternavnet King. I England het han Tony Bromwich, også kjent som «Kveleren fra Halloway».

FLAMENCOMUSIKK,

tapas og sherry, det er andalusisk «feria». Opprinnelig det årlige husdyrmarkedet, og så lenge man kan huske årets begivenhet på festfronten. «Alle» som er i nærheten av en «feria», bør for noen timer hengi seg til den ubekymrede og høylytte stemningen. Det gjorde Tony, i likhet med Rocío Wanninkhof (17) og Sonia Carabantes (11). For alle tre endte festlighetene i et dødelig møte, som bare Tony overlevde. Men det var det ingen som skjønte før nylig. Da hadde en lesbisk kvinne sonet 17 måneder for det brutale drapet på Rocío i 1999. Sonias forsvinning 14. august i år var i flere uker et mysterium.

TONY SLAPP

ut fra fengselet hjemme i England i 1996. Da hadde han sonet en dom på 10 år for overfallene på de sju London-kvinnene. Etter tre måneder på frifot ble han avslørt som mannen bak nok en uhyggelig forbrytelse. Denne gangen var våpenet ikke klessnor eller ledning, men kniv. Politiet rakk ikke å arrestere Tony, før flyet med destinasjon Malaga lettet. Via advokaten sin fikk Tony beskjed om at han gjorde lurt i å vende nesa hjemover. Forståelig nok var ikke Tony enig.

Britisk politi hevder nå at de ga beskjed til spanske myndigheter, både om hvor Tony oppholdt seg, at han hadde endret navn og hva han hadde hatt fore i hjemlandet de siste åra. Spansk politi kan ikke huske at de fikk melding om Tonys meritter. Derfor har ingen noen gang tenkt på Tony når de har arbeidet med de mange volds- og seksualforbrytelsene som finner sted hvert år på Solkysten.

INGEN HAR OVERSIKT

over hvem eller hvor mange av hvilke nasjonaliteter som har base på Spanias solkyst. Trolig er spanjolene selv i mindretall flere steder. Etter at Tony ble angitt av moren til sitt eget barn, har han tilstått at han drepte Rocío og Sonia. Motivet skal ha vært den seksuelle tilfredsstillelsen han fikk av å se likene etterpå. Han skal også ha tilstått tre voldtekter og drapene på dem som for mange år tilbake forgrep seg på søsteren hans. I tillegg har fem kvinner meldt seg for spansk politi. De sier at de er voldtatt av Tony. Det spennende nå er om flere voldsutøvere har kommet på avveie. Mangler vi noen norske?

--> IDYLL: Havna i Marbella er hjemsøkt av ondskap.
KVELER: Tony Alexander King har tatt livet av en rekke jenter og kvinner. <!--FOTO-->