Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kvelertak fikk besøk av Metallica-vokalisten på scenen

Kalte Kvelertak-Erlend en «vill frontfigur».

FIKK PRESTISJEPLASSEN: Kvelertak måtte videre til neste festival med en gang etter konserten, og fikk dermed ikke sett heltene i Metallica. Fra venstre: Kjetil Gjermundrød, Bjarte Lund Rolland, Erlend Hjelvik, Vidar Landa og Maciek Ofstad. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
FIKK PRESTISJEPLASSEN: Kvelertak måtte videre til neste festival med en gang etter konserten, og fikk dermed ikke sett heltene i Metallica. Fra venstre: Kjetil Gjermundrød, Bjarte Lund Rolland, Erlend Hjelvik, Vidar Landa og Maciek Ofstad. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROSKILDEFESTIVALEN (Dagbladet): Sist gang Kvelertak spilte på Roskildefestivalen, i 2009, spilte de på festivalens minste scene. I går, fire år etterpå, var det imidlertid et annet syn som møtte det norske rockbandet.

Denne kvelden var det bare Metallica og Sigur Rós som hadde blitt tildelt bedre rammer når det gjaldt scenestørrelse og konserttidspunkt.

Kvelertaks tumleplass, Arena, er Roskildefestivalens nest største, hvor publikumskapasiteten på 17 000 tilskuere ofte presses til langt over bristepunktet.

- Det vil nok føles som om vi spiller hjemmebane. Roskilde var en av de første ordentlige festivalene vi spilte på, og det var første gang vi opplevde at publikum sto og ropte «Kvelertak!» før vi gikk på scenen. Så man kan trygt si at jeg har gleda meg til å spille her igjen, sier vokalist Erlend Hjelvik til Dagbladet før konserten.

Hetfield-besøk Senere samme kveld sto Metallica på Orange Scene foran 100 000 tilskuere. Men før vokalist James Hetfield gikk på scenen for å holde sin eneste konsert i Europa i år, dro han for å se første haldel av konserten til Kveletak. Fra siden av scenen la han blant annet ut en video av seansen på Instagram, der han kaller Hjelvik for en «savage frontman».

Det er imidlertid ikke første gang Hetfield uttrykker sin kjærlighet for det norske bandet. Under en konsert i San Fransisco, Hetfields hjemby,tidligere i år, dukket Metallica-vokalisten også opp. Det er et av Hjelviks desiderte høydepunkter hittil.

- Det er mye man husker, men det er i alle fall to høydepunkter: Da vi spilte på en klubb i San Fransisco som heter Slim's, der kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var blant publikum. Og så sto plutselig også James Hetfield på sida der og digga også. Da var det mye som skjedde på en kveld. Og forrige helg brøt turnébussen sammen i Sverige, slik at vi endte opp med å ta privatflyet som Toto bruker i sommer. Det var digg. Privatfly eliminerte alt som er kjedelig med å fly, sikkerhetskontroller og sånn, sier Hjelvik.

I grøfta Men Kvelertak har ikke bare vært på Roskildefestivalen som vanlig musikere. Bandet har også minner fra festivalen som vanlig publikummere.

- Jeg reiste hit i 2003, da jeg var 18 år. Festivalen husker jeg egentlig ikke så mye av. Det var litt sånn at man fikk tak i fem kartonger med vin for 100 kroner, og så ble man liggende i ei grøft med ødelagte klær. Men det var et sjukt bra år, sånn musikkmessig. Jeg husker at jeg så både Queens of the Stone Age, Metallica, Immortal og Iron Maiden, forteller Hjelvik.

- Er det noe spesielt med Roskildefestivalen, eller er den som alle andre jobber?

- Det er en helt unik steming her sammenlignet med andre steder. Jeg har sansen for den hippiestemningen. Det er kult at de ikke går rundt og arresterer folk som har litt hasj på seg, slik som de gjør på Hovefestivalen.

- Jeg så at det danske politiet hadde lagt ut ei melding for å avkrefte at de klipte av båndene til de som ble tatt med litt Jonas (hasj, red. anm), og at folk måtte kose seg på festival. Det er sånn det skal være.

SCENEKOS: James Hetfield filmet seg selv fra Kvelertak-scenen.
SCENEKOS: James Hetfield filmet seg selv fra Kvelertak-scenen. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!