Kvelertak fikk besøk av Metallica-vokalisten på scenen

Kalte Kvelertak-Erlend en «vill frontfigur».

FIKK PRESTISJEPLASSEN: Kvelertak måtte videre til neste festival med en gang etter konserten, og fikk dermed ikke sett heltene i Metallica. Fra venstre: Kjetil Gjermundrød, Bjarte Lund Rolland, Erlend Hjelvik, Vidar Landa og Maciek Ofstad. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
FIKK PRESTISJEPLASSEN: Kvelertak måtte videre til neste festival med en gang etter konserten, og fikk dermed ikke sett heltene i Metallica. Fra venstre: Kjetil Gjermundrød, Bjarte Lund Rolland, Erlend Hjelvik, Vidar Landa og Maciek Ofstad. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROSKILDEFESTIVALEN (Dagbladet): Sist gang Kvelertak spilte på Roskildefestivalen, i 2009, spilte de på festivalens minste scene. I går, fire år etterpå, var det imidlertid et annet syn som møtte det norske rockbandet.

Denne kvelden var det bare Metallica og Sigur Rós som hadde blitt tildelt bedre rammer når det gjaldt scenestørrelse og konserttidspunkt.

Kvelertaks tumleplass, Arena, er Roskildefestivalens nest største, hvor publikumskapasiteten på 17 000 tilskuere ofte presses til langt over bristepunktet.

- Det vil nok føles som om vi spiller hjemmebane. Roskilde var en av de første ordentlige festivalene vi spilte på, og det var første gang vi opplevde at publikum sto og ropte «Kvelertak!» før vi gikk på scenen. Så man kan trygt si at jeg har gleda meg til å spille her igjen, sier vokalist Erlend Hjelvik til Dagbladet før konserten.

Hetfield-besøk Senere samme kveld sto Metallica på Orange Scene foran 100 000 tilskuere. Men før vokalist James Hetfield gikk på scenen for å holde sin eneste konsert i Europa i år, dro han for å se første haldel av konserten til Kveletak. Fra siden av scenen la han blant annet ut en video av seansen på Instagram, der han kaller Hjelvik for en «savage frontman».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer