Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kvelertak hylles etter Roskilde-konsert

«Verdensklasse».

PÅ ROSKILDE: Kvelertak, her ved vokalist Erlend Hjelvik og gitarist Vidar Landa. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
PÅ ROSKILDE: Kvelertak, her ved vokalist Erlend Hjelvik og gitarist Vidar Landa. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROSKILDE (Dagbladet): Kvelertak var i går tilbake på Roskilde, etter å ha blåst festivalens nest største teltscene i filler sist gang de gjestet festivalen i 2013.

- Vi hadde egentlig en ganske dårlig dag, men så gikk vi av scenen og folk sa det var sinnsykt bra. Og så hadde James Hetfield i Metallica også vært der, sier gitarist Vidar Landa

- Det er det beste komplimentet vi kunne fått. Der og da tenkte jeg at jeg kunne pensjonere meg, supplerer vokalist Erlend Hjelvik.

Hylles

Og skal man tro de danske anmeldelsene av årets konsert, filleristet Kvelertak Roskilde denne gangen også. Gaffa gir fem av seks stjerner, mens Soundvenue og festivalens egen avis klasker til med full pott og seks stjerner.

Sistnevnte kaller sågar bandet for «verdensklasse».

Men det er altså ikke bare Roskilde som tydeligvis har et godt forhold til Kvelertak. Det er gjensidig. Det var blant annet her de for første gang opplevde at publikum ropte navnet deres før konsert, da de spilte her i 2009.

- Der er en festival som alltid har vært der, helt siden man var liten og spilte i band. Roskilde har alltid vært en av festivalene man drømmer om å spille på. Det var også en av festivalene som booket oss helt i starten, da det ikke var så veldig mange som brydde seg om oss. Så det er ganske spesielt å komme tilbake her, sier Landa.

Norsk i utlandet

Kvelertak er for tida inne i sin tredje uke med turne, etter også å ha spilt i USA tidligere i vår. Men som et av Norges aller største band, har de bevist at det ikke er noe problem å slå gjennom i utlandet på morsmålet. Musikknettstedet Pitchfork synes blant annet språket «creates a sense of mystery».

- Det er aldri noen fans som har etterspurt at vi skal synge på engelsk. Jeg tror nok det er tvert imot, at det er styrke. Bandet skiller seg litt mer ut fra den gemene hop. Det er nok av band som synger på dårlig engelsk, så det trenger ikke vi gjøre . Det er også så mange ting i tekstene våre som jeg ikke helt vet hvordan vi skulle ordlagt oss om vi gjorde det på engelsk, sier Hjelvik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!