Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kvinne anklaget for å ha ødelagt Warhol-malerier. Strafferamme: livstid

Skal ha skjedd i beruset tilstand hjemme hos kjent advokat.

I RETTEN: Forsvarer Justin Keiter og kvinnen som er anklaget for skadeverket på vei ut av rettssalen. Foto: NTB scanpix
I RETTEN: Forsvarer Justin Keiter og kvinnen som er anklaget for skadeverket på vei ut av rettssalen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne fra Texas er anklaget for å ha forårsaket skade for minst 300 000 dollar på kunstsamlingen til den fremstående advokaten Tony Buzbee. Spesielt skal det ha gått ut over verdifulle Andy Warhol-malerier.

Det er uklart om de to var på sin første date, eller om kvinnen kom sammen med andre og ble værende igjen hos advokaten.

Men 23. desember i fjor skal den 29-årige kvinnen ifølge anklagene ha knust to skulpturer til 20 000 dollar, og revet ned og helt vin over flere malerier - blant annet to Warhol-bilder verdt 500 000 dollar hver. Alt dette skal ha skjedd i beruset tilstand, skriver Dallas News.

Annen versjon

Kunstverk av Monet og Renoir skal ifølge Texas Lawyer også ha blitt revet ned fra veggen, men sluppet fra det uten skader.

Advokaten har forklart at det hele skjedde fordi kvinnen ikke ville dra. Hun ble arrestert og risikerer ifølge Houston Cronicle livstidsdom hvis hun blir dømt. I slike saker er det verdien på de ødelagte objektene som avgjør lovbruddets strafferamme.

Popart: Versjoner av Andy Warhols Marilyn Monroe-bilde utstilt i London. Hvilke Warhol-motiver som skal ha blitt skadet hjemme hos Buzbee er ukjent. Foto: NTB scanpix
Popart: Versjoner av Andy Warhols Marilyn Monroe-bilde utstilt i London. Hvilke Warhol-motiver som skal ha blitt skadet hjemme hos Buzbee er ukjent. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kvinnens forsvarer Justin Keiter sier at hun har en annen versjon av det som skjedde, og at den kommer i retten.

- Hun er utsatt for en intens mediastorm, sier Keiter.

Han beskriver kvinnen som en fantastisk person, og nekter for at beskrivelsen i anklagene stemmer med virkeligheten.

Warhol-samler

Etter høringen i retten ble kvinnen satt fri på vilkår av 30 000 dollar i kausjon og at hun ikke skal bruke rusmidler eller kontakte Buzbee.

Den profilerte 49-årige forsvarsadvokaten og kunstsamleren figurerte sist i nyhetene i forbindelse med naboklager over en tanks fra andre verdenskrig som han hadde kjøpt og parkert utenfor huset sitt.

Buzbee har tidligere markert seg som en av Donald Trumps støttespillere. Han donerte 250 000 dollar til presidentens valgkamp før han tok avstand fra Trump.

Andy Warhol regnes som en av de mest betydningsfulle kunstnerne fra forrige århundre. Som popkunstner hentet han inspirasjon fra reklame- og moteverdenen, populærkultur og fotografier.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!