Kvinne i maktposisjon

Vår favorittheltinne Samus Aran er tilbake, i sitt aller beste element: Mørke, intrikate korridorer fylt med utenomjordiske monstre.

Nintendo har tatt på seg retrojakka- men går du den etter i sømmene ser du at det er en rykende fersk 2004-modell du har med å gjøre.

Basert på den originale «Metroid» til NES fra 1986, vil noen muligens kjenne igjen både handling og enkelte deler av brettene, men spillet er nennsomt oppdatert, inderlig innovativt- og fordømt fengende.

Du har her alle egenskapene til Samus slik vi har sett dem før; du kan henge deg i kanter, rulle deg sammen til en liten ball og oppgradere våpnene langt opp på en imponerende skala.

Etterhvert som du tilegner deg disse egenskapene, åpner brettene seg stadig mer, og du vil kunne gå tilbake til tidligere områder og oppdage at stadig mer er tilgjengelig siden første gangs besøk.

Dette bøter langt på vei på det at spillet ikke tar allverdens tid å runde, og at mye av utforskertrangen fjernes med offensiv veivising.

Når det attpåtil åpnes opp for tre vanskelighetsgrader etter gjennomspilling, samt at du får muligheten til å spille gjennom hele det originale Metroid-spillet, er det bare å konstatere at «Metroid Zero Mission» føyer seg inn i rekken av obligatoriske kjøp til din GameBoy Advance.