DEBATT

Kvinne med jobb får barn!

Både NRK og VG virker overrasket over at en kvinne med barn i det hele tatt kan fortsette i jobben sin.

DAGENS FORSIDE: VG har denne forsiden i dag. - Det er ikke første gang en kvinne har blitt stilt spørsmålet om å kombinere jobb med barn, skriver Bøe. Faksimile: VG
DAGENS FORSIDE: VG har denne forsiden i dag. - Det er ikke første gang en kvinne har blitt stilt spørsmålet om å kombinere jobb med barn, skriver Bøe. Faksimile: VG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

NRK hadde i går denne sjarmerende innledningen på nyhetssaken om at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug venter barn:

Utover det at NRK har begynt å sitere fra Se og Hør, som i seg selv hadde fortjent en slaktende kommentar, så er nyhetsvinklingen et forundret «Statsråden har ingen planer om å trekke seg fra politikken utover sin svangerskapspermisjon».

Det er jo nesten uhørt, at en kvinne i en krevende jobb skal kunne fortsette i den selv om hun får barn!

VG overgår NRK i dag med denne forsiden, om at Listhaug velger seg BÅDE jobb OG baby!:

Som stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen skriver på Facebook i dag: «Rydd forsida! Vi har kommet over en dame som mener hun skal klare å både være politiker OG få barn!»

For å komme NRK og VG litt i forsvar: Sylvi Listhaug har selv sagt offentlig at hun har vurdert stillingen sin som statsråd av hensyn til barna, fordi det rett og slett er krevende å kombinere en lederstilling med småbarnsfasen. Det er klart. Den samme vurderingen må de aller fleste gjøre seg, enten de heter Sylvi Listhaug, Jens Stoltenberg eller Ole Robert Reitan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer