DEBATT

Kvinne med jobb får barn!

Både NRK og VG virker overrasket over at en kvinne med barn i det hele tatt kan fortsette i jobben sin.

DAGENS FORSIDE: VG har denne forsiden i dag. - Det er ikke første gang en kvinne har blitt stilt spørsmålet om å kombinere jobb med barn, skriver Bøe. Faksimile: VG
DAGENS FORSIDE: VG har denne forsiden i dag. - Det er ikke første gang en kvinne har blitt stilt spørsmålet om å kombinere jobb med barn, skriver Bøe. Faksimile: VG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

NRK hadde i går denne sjarmerende innledningen på nyhetssaken om at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug venter barn:

Skjermpdump: NRK
Skjermpdump: NRK Vis mer

Utover det at NRK har begynt å sitere fra Se og Hør, som i seg selv hadde fortjent en slaktende kommentar, så er nyhetsvinklingen et forundret «Statsråden har ingen planer om å trekke seg fra politikken utover sin svangerskapspermisjon».

Det er jo nesten uhørt, at en kvinne i en krevende jobb skal kunne fortsette i den selv om hun får barn!

VG overgår NRK i dag med denne forsiden, om at Listhaug velger seg BÅDE jobb OG baby!:

Faksimile: VG
Faksimile: VG Vis mer

Som stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen skriver på Facebook i dag: «Rydd forsida! Vi har kommet over en dame som mener hun skal klare å både være politiker OG få barn!»

For å komme NRK og VG litt i forsvar: Sylvi Listhaug har selv sagt offentlig at hun har vurdert stillingen sin som statsråd av hensyn til barna, fordi det rett og slett er krevende å kombinere en lederstilling med småbarnsfasen. Det er klart. Den samme vurderingen må de aller fleste gjøre seg, enten de heter Sylvi Listhaug, Jens Stoltenberg eller Ole Robert Reitan.

Men det er ikke første gang en kvinne har blitt stilt spørsmålet om å kombinere jobb med barn. Og det er ikke første gang mediene vinkler saken på en slik måte. Det underlige er selvsagt at det er langt mellom nyhetssakene der mannlige toppsjefer og statsråder blir konfrontert med det samme.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen venter nå sitt andre barn, og har sagt at han ikke tar gjenvalg til stortinget. Han uttalte til media tidligere i år at en av grunnene til det, er familielivet.

Men det tar ikke lang tid å klikke seg gjennom nyhetssakene om Røe Isaksen for å finne ut at journalisten ikke på noe punkt dvelte ved de familiære hensynene. Hadde Røe Isaksen hett Sylvi Listhaug, ville kanskje et oppfølgingsspørsmål vært om hvordan hun så for seg å kombinere fortsatt statsrådjobb med familieliv.

Heller ikke da Knut Arild Hareide ble far ble det av media problematisert at jobben hans som stortingspolitiker og partileder kanskje kunne bli for hektisk for en mann med to små barn hjemme, selv om han helt sikkert har gjort seg de vurderingene selv.

Dette er vurderinger som alle med jobb og små barn må gjøre. Forskjellen er at det bare er i Sylvi Listhaugs tilfelle at det blir slått stort opp som hovedvinkling i nyhetssakene.

Innlegget ble opprinnelig publisert på Minervas nettsider.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer