Du leser nå Dagbladet Pluss

Kvinnebedårer, kranglefant og forbilde. I dag fyller Toralv Maurstad 90 år. Les vennenes hyllest

- Han gir seg faen aldri.

ANGRER IKKE PÅ NOE: Om livet har 90-årige Toralv Maurstad sagt at han ville gjort det samme om igjen. – Jeg angrer ikke på noe, egentlig, har han sagt. Foto: Jacques Hvistedahl
ANGRER IKKE PÅ NOE: Om livet har 90-årige Toralv Maurstad sagt at han ville gjort det samme om igjen. – Jeg angrer ikke på noe, egentlig, har han sagt. Foto: Jacques HvistedahlVis mer

- Han er en intuitiv og levende sjel, med et sterkt pågangsmot. Toralv er også enormt analytisk og mangfoldig. Han fortsetter å overraske meg hver dag, men han kan også være både tykk i huet og irriterende sta noen ganger.

Det sier kona til Toralv Maurstad, Beate Eriksen (60). I dag fyller skuespillerlegenden 90 år. Elsket og hatet i det norske teatermiljøet. Mannen, med mange damer og heftige offentlige konfrontasjoner, har alltid vært et naturlig midtpunkt.

Han har vært gift tre ganger og som teatersjef på Nationalteatheret var han fryktet og nådeløs. Om livet har han selv sagt at han ville gjort det samme om igjen:

- Ja, alle ganger. Jeg angrer ikke på noe, egentlig, sa han i programmet «Stjernene på slottet».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.