- Kvinnedag for småjenter

- Det er de yngste jentene som trenger kvinnedagen, selv er jeg voksen og kan ta igjen, sier Anne-Kat. Hærland.

- Vi skulle heller kalt 8. mars for menneskedagen . For da kunne de tafatte mennene som sitter hjemme i sofaen og gråter med vondt i ryggen også fått være med, sier Anne-Kat. Hærland. Hun liker ikke at menn har blitt så jålete, og vil ha dem litt tøffe, liksom.

- Jeg har vært politisk engasjert i perioder, men klarte aldri gå i demonstrasjonstog. Å gå i tog er mer ekskluderende enn inkluderende. Demonstrasjonstogene har gått ut på dato. Det blir for rart å gå rundt og rope «faen», forklarer hun ivrig.

Men frøken Hærland støtter selvsagt feministene. Noe annet ville vært helt absurd, sier hun, og håper at nyfeministene skal sprite opp 8. mars-markeringen.

Selv skal hun tilbringe kvinnedagen på sofaen sammen med videofilmer og brus etter en lang fest i natt. Og litt utpå kvelden skal hun hive badevekta ut vinduet i en seremoni.

- Skjønnhetsidealene tenåringene skal leve opp til blir verre og verre. Vi må bruke kvinnedagen til å gi 13-åringene trygghet og lære dem til å ta igjen. Jeg er en voksen dame som klarer det utmerket alene.