Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kvinnedagen utgått på dato

Den moderne kvinnen vil ikke brenne bh på gata. Markering av kvinnedagen bør finne sted på skoler og jobb, eller på Facebook.

Dagens unge kvinner ønsker ikke å gå i tog for å markere kvinnedagen. Kun en av ti vil gjøre noe selv for å feire kvinners posisjon i samfunnet.

- Kvinnedagen trenger en makeover, mener sjefredaktør i Det Nye, Hanne Aardal.

Det Nye gjennomførte en spørreundersøkelse blant 470 av leserne sine i februar i år. Nesten alle de spurte jentene i undersøkelsen oppgir at de vet når kvinnedagen er, men bare én av ti har planer om å markere den.

- Det er fortsatt mye å kjempe for: Likelønn, kvinner  i topplederstillinger, vi må kjempe mot vold i hjemmet, men vi må gjøre det på nye måter. Vi må møte jentene der de er - på skolene, på nettet, mener Aardal.

Halvparten av dem som oppgir at de ikke vil markere dagen, hevder at de ville ha gjort det hvis det fantes bedre alternativer enn å gå i tog. To av ti oppgir at de ville ha markert Kvinnedagen hvis det var klarere mål for hva man ønsket å oppnå.

Fremtidens bedriftsledere har allerede begynt å samle seg på Facebook i gruppen Gi kvinnedagen en makeover.

Video: Video For Web
Video: Video For Web Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media