DEBATT

Kvinnedagen var ikke død

På parolemøtene møter de liberale feministene politisk motstand og demokrati i praksis.

INNFRIDD: «Kriminaliser horekundene» var en parole i 8. mars-toget i 2004. Sexkjøpsloven ble vedtatt i 2008. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Scanpix
INNFRIDD: «Kriminaliser horekundene» var en parole i 8. mars-toget i 2004. Sexkjøpsloven ble vedtatt i 2008. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I et oppslag 21. februar erklærer Heidi Nordby Lunde at Kvinnedagen er et dødt prosjekt for liberale feminister. Vi håper Lunde ikke snakker på vegne av stort andre enn seg selv.

Vi er overrasket over hvor lett noen feminister på høyresiden nå vil gi opp kvinnedagen som prosjekt. Kvinnedagen er faktisk åpen for alle som ønsker å engasjere seg, selv om Lunde insisterer på at venstresiden har «drept det mangfoldet likestillingen kunne hatt godt av». 8. mars er og burde være en dato hvor det arrangeres hundrevis av ulike arrangementer, av feminister fra alle politiske retninger. Sammen gjør dette 8. mars til en fest for noen og en kampdag for andre.

De som lager et arrangement på kvinnedagen, står fritt til å bestemme innholdet på sitt eget arrangement. De som arrangerer det tradisjonelle 8. mars-toget i Oslo er 8. mars-komitéen. Den består av alle som til enhver tid skulle dukke opp på komitémøtene. 8. mars-komiteens arrangement har gjennom lang tid opparbeidet seg en symbolsk tyngde. Vi kan forstå at feminister på høyresiden gjerne vil få tilslag for sin politikk på akkurat dette arrangementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer