Kvinnekamp på nettet

Hjemmet Mortensen saumfarer nettet etter gode kvinnesider. Allers Familiejournal varsler kamp om kvinnene.

I løpet av juli har Hjemmet Mortensen, som blant annet gir ut ukebladene Hjemmet, Norsk Ukeblad og Det nye, kjøpt opp Klikk.no, BarniMagen.com og Art of taste. Alle tre retter seg mot typiske kvinneområder på nettet, som helse, livsstil og mat.

Følger leserne

-  Internett har blitt veldig viktig for folk i mediehverdagen. Som mediehus trenger vi nettsteder for å komplementere de segmentene vi betjener gjennom blader og magasiner. Vi må følge leserne våre der de er, forklarer direktør i HM Interaktiv, Per Håkon Fasting.

-  Kvinner har vært underrepresentert på nettet, men nå kommer de i full fart, sier han.Januarmålingen fra TNS Gallup viser at 72 prosent kvinner og 78 prosent menn hadde brukt Internett de siste 30 dagene. Ifølge prosjektleder Tor Skaugerud bruker gjennomsnittlig åtte prosent flere menn enn kvinner nettet.

-  Det kan ha sammenheng med at de typiske kvinneyrkene har dårligere tilgang til Internett og at nettet har vært dårligere tilrettelagt for kvinner, sier Skaugerud.

Gallup-tallene viser også en tydelig vekst i kvinners bruk av nettaviser. På Dagbladet og VG er kvinneandelen oppe i 35 prosent.

-  Satser kraftig

Allers Familiejournal er et av de største forlagshusene rettet mot kvinner i Norge, med blant andre Henne og KK i stallen. Ifølge forlagsdirektør Ellen Arnstad har de jobbet med prosjekter knyttet til kvinner og Internett i mange år.

-  Hittil har ikke timingen vært riktig, men nå er den det. Vi kommer til å satse stort og kraftig på Internett i forhold til kvinner, sier Arnstad.

Forlaget har ansatt en internettredaktør som skal ta seg av nettsatsingen for Cosmopolitan, Henne, KK, Eva og Allers. Arnstad mener det er viktig å finne den riktige funksjonen til nettsidene.

-  De skal ikke være i konkurranse med magasinene, men fungere som et supplement.

NETTKVINNER: - Vi kommer til å satse stort på Internett i forhold til kvinner, sier forlagsdirektør Ellen Arnstad.