KVINNER PÅ FIFA: De norske kvinnelandslaget i fotball er nå på FIFA 17. Video: EA Sports Vis mer Vis mer

Kvinnelandslaget i fotball er nå på «FIFA 17»

Positivt for idretten, mener Norges Fotballforbund.

For et år siden ble det klart at EA skulle legge til kvinnelandslag i fotball i «FIFA» - i forbindelse med VM i Canada.

Men én ting manglet: Norge.

På spørsmål om hvorfor laget var utelatt var «FIFA»-sjefene ordknappe. De hadde valgt ut de tolv beste lagene, mente de, men hadde ingen forklaring på hvorfor de norske jentene var borte.

I spillet «FIFA 17», som kommer 29. september, er de derimot å finne.

I videoen over ser vi hvordan jentene blir scannet med et titalls kameraer for å skape en digital utgave av hodene deres. 3D-modellene blir så pusset videre på manuelt, før de kobles til en kropp.

Bevegelser som finter og skudd er allerede programmert inn i spillet eller tatt opp via motion capture-teknologi – der de amerikanske landslagsspillerne Sydney Leroux, Abby Wambach, Alex Morgan og Megan Rapinoe har stått for repertoaret.

Positivt for norsk idrett

På telefon fra Tyskland sier Wolfsburg-spiller Caroline Graham Hansen at det er kjempebra og positivt for den norske idretten at dette skjer, og at eksponeringen for spillerne blir mye større.

- Det gjør en forskjell, definitivt. Vi hører jo at tyskerne her nede blir kjent igjen gjennom spillet.

Hun er selv en ivrig «FIFA»-spiller, og gleder seg til å kunne utfordre lagkameratene, som allerede var med i spillet, til dyst.

- Det var litt kjedelig da vi spilte med hverandre før, at vi ikke kunne velge Tyskland mot Norge, ler vingen, som nettet åtte mål på seksten kamper for Wolfsburg i fjor.

Selve prosessen med å bli scannet tok ikke lang tid, kan hun fortelle, men opplevelsen var likevel morsom – nå gleder hun seg til å se seg selv i spillet.

- Det er en stor drøm som går i oppfyllelse å være en del av «FIFA», stemmer landslagskollega Ada Hegerberg i.

Tettere på

Også Norges Fotballforbund er positive til inkluderingen.

- At landslagsjentene er med i «FIFA 17», er et tegn i tida på at jente/kvinnefotball både er viktig og riktig. Verdens største idrett, og kvinnefotballen, vokser stadig i omfang og popularitet, sier merkevaresjef Jan Ove Nystuen.

Han mener spillet gir publikum mulighet til å komme tettere på spillerne, og gir bedre relasjoner med fans.

«FIFA 17» kommer 29. september, og har i år for første gang en egen historiemodus der du styrer nykommer Alex Hunter som prøver å finne seg til rette i en ny tilværelse i Manchester United.

Saken ble opprinnelig publisert i PressFire.no