Kvinnen unik – en prinsesse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIKHISMEN: Det krever en sterk personlighet og stort mot for å kunne sette ord på det Sarita Skagnes beskriver å ha opplevd i artikkelen i Dagbladet Magasinet den 13. oktober 2007. Hun gir ansikt til temaer som både er viktige og fortjener vår oppmerksomhet. Det er svært fornuftig og dagsaktuelt å få en debatt rundt hva som må gjøres for at barn ikke blir selektert bort på grunn av kjønn. Det er viktig å belyse at seksuelle overgrep og incest forekommer, og samtidig presisere at alle samfunn må ha en nulltoleranse overfor slike grusomme handlinger. Det er viktig å motarbeide kvinneundertrykkelse og arbeide for menneskers rettigheter. Dette er dagsaktuelle temaer og problemer som går på tvers av landegrenser, kultur og religion, og som vi i Gurduara Sri Guru Nanak Dev Ji Oslo mener bør bekjempes.

Vi i Gurdwaraen i Norge har stor respekt for at Sarita har våget å fortelle sin historie. Vi har uten tvil sterk medfølelse for Sarita, som har måttet oppleve det hun hevder å ha erfart og alle andre i hennes og lignende situasjoner. Gurdwaraen og vår menighet ønsker å presisere at Saritas historie er et resultat av enkeltpersoners misgjerninger, misgjerninger som strider mot alt i Sikhismens lære og tro. Sikhismens grunnprinsipper bygger på likeverd og kjærlighet. Vi tar utgangspunkt i at alle mennesker har borgerrett, religionsfrihet og ytringsfrihet. Sikhismen gjør intet skille mellom rase, klasse eller kjønn. Sikhismens sentrale teologiske grunnlag bygger på at alle er skapninger av den ene Gud, en kjærlig Skaper, som finnes i alle mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer