Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kvinnene dominerer vår høyst ufullstendige oversikt over det beste fra kunståret

Her er kunst-toppen 2015.

KUNSTSTUDIER: Stillbilde fra Ane Hjort Guttus film «Tiden går», vist på Festspillutstillingen i Bergen i mai og et av høydepunktene fra kunståret, ifølge Dagbladets anmelder.
KUNSTSTUDIER: Stillbilde fra Ane Hjort Guttus film «Tiden går», vist på Festspillutstillingen i Bergen i mai og et av høydepunktene fra kunståret, ifølge Dagbladets anmelder. Vis mer

Før helga og helt på tampen av året dukket en bok om et hus opp i postkassa - en liten fortelling, men med et stort innhold for byutvikling og kultur. Ingrid Lønningdals «Borgen» handler om bygningen Borgen på Oslos østkant, som ble revet i 2013. Med det forsvant hundre års industri- og kulturhistorie, og ikke minst sentrumsnære atelierer, verksteder og øvingslokaler for et stort antall kunstnere i hovedstaden.

Boka har bidrag fra flere som holdt til i huset, blant dem Terje Nicolaisen og Lotte Konow Lund, samt tekster om atelierets betydning for kunsten, og kunstens betydning for byen i en hard markedsøkonomi som presser stadig flere kulturprodusenter ut av sentrale strøk.

«Borgen» er et både politisk relevant og nostalgisk blikk på vår nære kulturhistorie, som spontant sklir inn på vår liste over årets minneverdige kunstbegivenheter.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?